Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Δεκέμβριο

1. Σημειώσεις
Συνεχίζεται κάθε Σάββατο βράδυ προς Κυριακή να τελείται Αναστάσιμη νυχτερινή Θεία Λειτουργία 9:00μ.μ - 00:30π.μ. στο ξωκλήσι της Αγίας Άννας . Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται αφενός σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που λόγω της εργασίας τους (π.χ. αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, κ.α.), αφετέρου δε και σε όσους για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν έχουν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν το πρωί της Κυριακής. Η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα , γνωρίζοντας και κατανοώντας τα διάφορα αυτά κωλύματα, με αγάπη και ενδιαφέρον τελεί αυτή την ποιμαντική διακονία, ώστε να δοθεί σε όλους η ευκαιρία του εκκλησιασμού και της μετοχής όλων στα Θεία Μυστήρια.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο εξωκλήσι των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης Αγίας Νάπας. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου μπορούν να αποταθούν στον κ. Μάριο Πέροικο 99637877.

3. Πρόσκληση
Προσκαλεῖσθε στήν Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, πού θά τελεσθεῖ τό Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2025, στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, προϊσταμένου τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας καί Ἀμμοχώστου κ. Βασιλείου. Κατά τή διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας θά τελεσθοῦν, ἡ εἰς πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ διακόνου Χαραλάμπους Χατζηανδρέα καί ἡ εἰς διάκονον χειροτονία τοῦ κ. Φιλίππου Ἕλληνα.

4. Κατά το μήνα Δεκέμβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 4:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30π.μ.-9:30π.μ. και τις καθημερινές 6:30π.μ.-8:30π.μ.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πνευματικό όπλο...η προσευχή!

Ο διάβολος βρίσκεται σε ενεργή υπηρεσία, είναι πονηρός, ισχυρός, δεν αναπαύεται ποτέ και πάντοτε επιχειρεί και μηχανεύεται την πτώση του πιστού. Ο σωστός όμως χριστιανός έχει ως όπλο την προσευχή για να αντιμετωπίσει όλα τα πυρά του πονηρού, έχει τη δύναμη αν πέσει να σηκωθεί και να συνεχίσει να πολεμά.

Η προσευχή είναι ο προσδιορισμένος από το Θεό τρόπος για να λαμβάνουμε τα αιτήματά μας. Η πρόοδος στη χριστιανική ζωή, τα αποτελέσματα των διακονιών, οι ψυχές που θα μετανοήσουν είναι συνυφασμένα με την άγρυπνη προσευχή.

Με την προσευχή μπορούμε να "βρούμε τη χάρη που χρειαζόμαστε για βοήθεια στην κατάλληλη στιγμή.

Η προσευχή είναι ο τρόπος που μας υπέδειξε ο Θεός για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να λάβουμε την ειρήνη Του.

Ημερομηνία Ανάρτησης: 3/5/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: