Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιούνιο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Αγιογραφίες Εξωκλησίου Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του μνήστος
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

3. Κατά το μήνα Μάιο ο Εσπερινός αρχίζει στις 7:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:00-9:30π.μ. και τις καθημερινές 6:30π.μ.-8:30π.μ.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου

Τα δαιμόνια, οι αρρώστιες και όλα τα πάθη μας, με τη νηστεία και την προσευχή αποβάλλονται.

Να προσεύχεσαι πάντα και να μην λιγοψυχήσης προσευχόμενος, ούτε να ζητάς με αδιαφορία το έλεος του Θεού. Να προσεύχεσαι σαν να εξαρτώνται τα πάντα από το Θεό και να προσπαθείς σαν να εξαρτώνται τα πάντα από σένα.

Δείξε όλη την ανδρεία σου και την προθυμία σου όταν προσεύχεσαι και θα έχεις τον ίδιο τον Θεό διδάσκαλο στην προσευχή σου.

Όποιος πονάει για τη σημερινή κατάσταση να προσεύχεται πολύ. Εμείς πρέπει να προσευχόμαστε για όλους που μας κακολογούν, και να ζητούμε από το Θεό να τους δίνει μετάνοια, φωτισμό, υγεία και να μην αφήνουμε μέσα μας ούτε ίχνος μίσους γι’ αυτούς.

Ένας Χριστιανός που δεν προσεύχεται είναι χριστιανός χωρίς δύναμη και όπως ο ήλιος είναι φως στο σώμα, έτσι και η προσευχή είναι φως στη ψυχή.

Η προσευχή είναι το οξυγόνο της ψυχής, είναι ανάγκη της ψυχής και δεν πρέπει να θεωρείται αγγαρεία. Δεν υπάρχει άλλος κόπος πιο δύσκολος, από το να προσεύχεται κανείς και ν’ αγωνίζεται στην προσευχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: