Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιούνιο

1. Ακολουθίες 1-7 Ιουνίου
Στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας θα τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία: 6:30π.μ-8:30π.μ. και
Εσπερινός 6:45μ.μ.

2. Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία
θα τελείται και στις τέσσερις Εκκλησίες της ενορίας μας και μπορείτε να εκκλησιάζεστε ως ακολούθως:
Εξωκλήσι Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας: 5:45πμ.-8:00π.μ., Εξωκλήσι Αγίου Επιφανίου: 6:00π.μ.-8:30π.μ
Εξωκλήσι Αγίων Αρσένιου και Παΐσιου: 6:00π.μ.-8:45π.μ., Εκκλησία Παναγίας: 6:30π.μ.-9:30π.μ
Τόσο τις καθημερινές όσο και τις Κυριακές (σε όλες τις Εκκλησίες) οι Ιερείς της ενορία μας,
θέλοντας να εξυπηρετήσουν τις ευπαθείς ομάδες που θέλουν να μετέχουν της Θείας Ευχαριστίας,
θα περιμένουν για μισή ώρα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τους πιστούς που προσέρχονται.

3. Ομιλίες
Κάθε Τετάρτη στις 6:45μμ Παράκληση - Ομιλία για άντρες, γυναίκες, νέους, μαθητές και φοιτητές.

4. Δωρεάν παιδιατρική εξέταση
κάθε Κυριακή 10 - 11 το πρωί, στην αίθουσα της Εκκλησίας μας.

5. Θέματα Νηστείας
Από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 29 Ιουνίου, έχουμε τη νηστεία των Αγίων Αποστόλων.

6. Πανήγυρις Εξωκλησίου Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
29 Ιουνίου 2020, στις 6:30 μ.μ. ο Πανηγυρικός Εσπερινός και 30 Ιουνίου 2020, στις 7:00-9:00π.μ η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

7. Προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα
Η ενορία μας διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη…) από 3-11-2020 μέχρι 12-11-2020. Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες. Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται σε €990 (εισιτήριο, διαμονή σε ξενοδοχείο, τρία γεύματα την ημέρα και όλες οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία κ πλοίο). Προκρατήστε έγκαιρα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θα γίνονται μόνον με την εξόφληση. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99684823. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

8. Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίου Τόπους
Η ενορία μας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους από 17-8-2020 μέχρι 23-8-2020 και από τις 24-8-2020 μέχρι 29-8-2020 . Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες. Προκρατήστε έγκαιρα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θα γίνονται μόνον με την εξόφληση. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99684823. Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Άγιος Μεγαλομάρτυρας Ευστάθιος ο Πλακίδας

Ο άγιος Ευστάθιος ο μεγαλομάρτυς έζησεν κατά τους χρόνους του Αυτοκράτορος Τραϊανού και ήτο στρατηλάτης εις την Ρώμη. Εν καιρώ ειρήνης συνήθιζε να γυμνάζη τους στρατιώτας του εις την κυνηγετικήν τέχνη συμμετέχων και ο ίδιος εις τα γυμνάσια αυτά.

Κάποια ημέρα σε ένα δάσος είδεν από μακριά μια μεγαλόσωμη έλαφο, η οποία φεύγουσα έστρεφε και τον εκοίταζε με τέτοιο τρόπο ώστε να τον παρακινήση να την καταδιώξη. Ο Αγιος χωρίς χρονοτριβή ώρμησεν έφιππος να την φθάση και προς βοήθειάν του έτρεξαν και μερικοί στρατιώτες του. Κανείς όμως δεν κατόρθωσε να την πλησιάση και μόνον ο Ευστάθιος συνέχισε να την κυνηγά. Όταν η έλαφος έφθασε εις ένα μεγάλο χάσμα του εδάφους το υπερπήδησε και εστάθη εκεί. Ο ίππος του Αγίου μη δυνάμενος να πηδήση το μεγάλο χανδάκι έμεινε εις την άλλη άκρη. Τότε ο Αγιος παρετήρησε με έκπληξη οτι εις το μέσον των κεράτων της ελάφου υπήρχε σταυρός υπέρλαμπρος φέρων τον εσταυρωμένον Χριστόν και από εκεί άκουσε φωνή Κυρίου που τον προέτρεπε να λάβη το βάπτισμα των Χριστιανών, όταν δε θα έκαμε τούτο να επέστρεφε εις το ίδιο μέρος δια να μάθη τα μέλλοντα.

Ο Ευστάθιος επέστρεψε με πολύ φόβον εις την οικοίαν του και αφού εφανέρωσεν τα συμβάντα εις την σύζυγόν του , το ίδιο βράδυ επεσκέφθησαν τον αρχιερέα των Χριστιανών και έλαβον παρ'αυτού το βάπτισμα εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Την επομένην ο Ευστάθιος έλαβεν τους στρατιώτες του και κατευθύνθησαν εις τον τόπον του δράματος. Πριν φθάσουν , άφησεν αυτούς να ασχολούνται και αυτός επροχώρησεν μέχρι το χάσμα. Εκεί έπεσεν καταγής και προσευχήθη εις τον Θεόν. Τότε ήκουσεν εκ νέου την φωνήν του Κυρίου που του εφανέρωσεν οτι θα υποβληθή εις πολλούς πειρασμούς και θα υποστή δια την πίστιν του όσα και ο Ιώβ τον παλαιόν καιρόν έπαθεν, αλλά εις το τέλος θα νικήση τον διάβολον και θα γίνη το θέλημα του Θεού.

Η μνήμη του Αγίου Ευσταθίου τιμάται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Εκ του Συναξαρίου του Αγίου.

Ακούστε το απολυτίκιον του Αγίου Ευσταθίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: