Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο

1. Πανήγυρις εξωκλησίου Αγίου Γεωργίου Αγίας Νάπας, 2 και 3 Νοεμβρίου
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2. Πανήγυρις εξωκλησίου Αγίων Αρσενίου και Παϊσίου Αγίας Νάπας
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

3. Σαρανταλείτουργο
Στην ενορία μας τελείται Σαρανταλείτουργο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι.

4. Αγρυπνίες 15-16 Νοεμβρίου 2019
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

5. Υπενθυμίζουμε τις συνάξεις μας [Οκτώβριος]
• Κάθε Τρίτη, η ώρα 9:00π.μ. Ομιλίες για νεαρές μητέρες.
• Κάθε Τετάρτη, η ώρα 5:30μ.μ Παράκληση και στις 6:00 μ.μ. Κύκλος γραφής - Ομιλία για άντρες, γυναίκες, νέους & νέες
• Κάθε Σάββατο θα λειτουργούν τα κατηχητικά

6. Δωρεάν παιδιατρική εξέταση
Κάθε Κυριακή 10 - 11 το πρωί στην αίθουσα της Εκκλησίας μας.

7. Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία (Σάββατο βράδυ προς Κυριακή)
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

8. Προσκηνυματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους
Η ενορία μας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους (1) από 3-2-2020 μέχρι 7-2-2020. (2) από 16-8-2020 μέχρι 23- 8-2020. (3) από 23-8-2020 μέχρι 28- 8-2020 . Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες. (εισιτήριο, διαμονή σε ξενοδοχείο, ένα γεύμα την ημέρα και όλες οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία ). Προκρατήστε έγκαιρα. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θα γίνονται μόνον με την εξόφληση. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99684823.
Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης τα χρήματα δεν επιστρέφονται

9. Αγιογραφίες εξωκλησίου Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του μνήστορος
Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά στην αγιογράφηση του εξωκκλησιού μπορούν να αποταθούν στον ταμία της εκκλησίας μας Μάριο τηλ. 23721465

10. Κατά το μήνα Οκτώβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 5:30 μ.μ., ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45 μ.μ. και τις καθημερινές 6:30-8:15 μ.μ.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Άγιος Μεγαλομάρτυρας Ευστάθιος ο Πλακίδας

Ο άγιος Ευστάθιος ο μεγαλομάρτυς έζησεν κατά τους χρόνους του Αυτοκράτορος Τραϊανού και ήτο στρατηλάτης εις την Ρώμη. Εν καιρώ ειρήνης συνήθιζε να γυμνάζη τους στρατιώτας του εις την κυνηγετικήν τέχνη συμμετέχων και ο ίδιος εις τα γυμνάσια αυτά.

Κάποια ημέρα σε ένα δάσος είδεν από μακριά μια μεγαλόσωμη έλαφο, η οποία φεύγουσα έστρεφε και τον εκοίταζε με τέτοιο τρόπο ώστε να τον παρακινήση να την καταδιώξη. Ο Αγιος χωρίς χρονοτριβή ώρμησεν έφιππος να την φθάση και προς βοήθειάν του έτρεξαν και μερικοί στρατιώτες του. Κανείς όμως δεν κατόρθωσε να την πλησιάση και μόνον ο Ευστάθιος συνέχισε να την κυνηγά. Όταν η έλαφος έφθασε εις ένα μεγάλο χάσμα του εδάφους το υπερπήδησε και εστάθη εκεί. Ο ίππος του Αγίου μη δυνάμενος να πηδήση το μεγάλο χανδάκι έμεινε εις την άλλη άκρη. Τότε ο Αγιος παρετήρησε με έκπληξη οτι εις το μέσον των κεράτων της ελάφου υπήρχε σταυρός υπέρλαμπρος φέρων τον εσταυρωμένον Χριστόν και από εκεί άκουσε φωνή Κυρίου που τον προέτρεπε να λάβη το βάπτισμα των Χριστιανών, όταν δε θα έκαμε τούτο να επέστρεφε εις το ίδιο μέρος δια να μάθη τα μέλλοντα.

Ο Ευστάθιος επέστρεψε με πολύ φόβον εις την οικοίαν του και αφού εφανέρωσεν τα συμβάντα εις την σύζυγόν του , το ίδιο βράδυ επεσκέφθησαν τον αρχιερέα των Χριστιανών και έλαβον παρ'αυτού το βάπτισμα εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Την επομένην ο Ευστάθιος έλαβεν τους στρατιώτες του και κατευθύνθησαν εις τον τόπον του δράματος. Πριν φθάσουν , άφησεν αυτούς να ασχολούνται και αυτός επροχώρησεν μέχρι το χάσμα. Εκεί έπεσεν καταγής και προσευχήθη εις τον Θεόν. Τότε ήκουσεν εκ νέου την φωνήν του Κυρίου που του εφανέρωσεν οτι θα υποβληθή εις πολλούς πειρασμούς και θα υποστή δια την πίστιν του όσα και ο Ιώβ τον παλαιόν καιρόν έπαθεν, αλλά εις το τέλος θα νικήση τον διάβολον και θα γίνη το θέλημα του Θεού.

Η μνήμη του Αγίου Ευσταθίου τιμάται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Εκ του Συναξαρίου του Αγίου.

Ακούστε το απολυτίκιον του Αγίου Ευσταθίου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: