Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 1 – 20 Μαΐου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:00μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύοντε καθημερινά.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο Ξωκλήσι Αναστάσεως στο νέο κοιμητήριο και στο Ξωκλήσι Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου και να γραφτούν τα ονόματα τους υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως των δικών τους ανθρώπων μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο 99637877.

2. Κατά το μήνα Μάιο ο Εσπερινός αρχίζει στις 6:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30π.μ.-9:30π.μ., και τις καθημερινές 6:30π.μ - 8:30π.μ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου

Αρχή και θεμέλιο όλων των αρετών είναι ο Χριστός.

Η αρετή σήμερα στην εποχή μας, έχει πολλούς διδασκάλους αλλά λίγους μιμητές.

Όσο προοδεύει ο αθλητής τόσο σε ισχυρότερο αντίπαλο τον βάζει να αγωνίζεται ο καλός Θεός για να του δώσει μεγαλύτερο βραβείο και στέφανο. Η άσκηση σε κάθε αρετή είναι μια ατέλειωτη εμπόλεμη κατάσταση πρώτα με τον ίδιο τον εαυτό μας και τα πάθη μας.

Όλοι οι άνθρωποι δέχονται τις πλούσιες δωρεές και ευλογίες του Θεού, αλλά λίγοι ευχαριστούν το Θεό και είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι κοντά στον Χριστό.

Πάντα στις κακοκαιρίες, η αρετή είναι ένα αδιάβροχο πνευματικό επανωφόρι επάνω μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: