Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιούλιο

1. Παράκληση - Ομιλία
Κάθε Τετάρτη στις 7:00μμ Παράκληση - Ομιλία για άντρες, γυναίκες, νέους, μαθητές και φοιτητές.

2. Αιμοδοσία
Την Πέμπτη , 30 Ιουλίου 2026 και ώρα 6:00μ.μ. το απόγευμα θα γίνεται εγγραφή δοτών μυελού των οστών και αιμοδοσία στο χώρο της εκκλησίας Παναγίας Αγίας Νάπας. Είστε όλοι προσκεκλημένοι και ευπρόσδεκτοι για να συμμετάσχετε μαζί μας. Σε περιμένουμε. Εις μνήμη πατρός Χαρίτωνος, Αναστασίας, Παντελή, Παναγιώτου, Μαρίνας, Λούκα, Πάρη, Σταύρου, Πέτρου, Χλόης, Νικόλα, Κύπρου, Παρθενόπη, Χρήστου, Γιώργου, Μυρούλας, Παναγιώτας, Αναστασίας, Μαρίας, Λεοντίου, Αντρέα, Αλεξ, Μαρίας ..

3. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο Ξωκλήσι Αναστάσεως στο νέο κοιμητήριο και στο Ξωκλήσι Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου και να γραφτούν τα ονόματα τους υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως των δικών τους ανθρώπων μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο 99637877.

4. Κατά το μήνα Ιούλιο ο Εσπερινός αρχίζει στις 7:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:00π.μ.-9:45π.μ., και τις καθημερινές 6:30π.μ - 8:30π.μ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Πνευματικός αγώνας

«Ο άνθρωπος εφόσον ζει, πρέπει πάντοτε ν’ αγωνίζεται. Και ο πρώτος αγώνας είναι να νικήσει τον εαυτό του. Ο πρώτος και κυριότερος εχθρός του ανθρώπου δεν είναι ο διάβολος, όχι. Είναι ο ίδιος ο άνθρωπος εις τον εαυτόν του επίβουλος. Και τούτο διότι δεν ακούει άλλον, ακούει τι του λέει ο εαυτός του. Ενώ έχουμε τόσους Αγίους Πατέρες να τους μιμηθούμε διαβάζοντας τα συγγράμματα τους, εν τούτοις, όμως, το εγώ μας μας κυρίευε πολλές φορές. Όταν ο άνθρωπος νικήσει τον εαυτό του, είναι ο μεγαλύτερος μεγαλομάρτυρας και τροπαιοφόρος και νικηφόρος ενώπιον του Θεού».

Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: