Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάρτιο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Ευχαριστούμε όλους όσοι καθημερινά συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και υπενθυμίζουμε στην αγάπη σας ότι εισφορές μπορούν να γίνονταικαι στον πιο κάτω λογαριασμό:
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Θεμέλιος λίθος στο κοιμητήριο Αγίας Νάπας
Όσοι επιθυμούν να γίνουν κτήτορες της εκκλησίας και να γραφτούν τα ονόματα τους και των δικών τους για την ακολουθία της κτητορικής πράξης μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο (τηλ. 23721465, 99637877).

3. Κατά το μήνα Μάρτιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 5:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45π.μ.

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Δεν χρωστάω τίποτα στον Θεό - Διδακτική ιστορία

May be a cartoon of fruit and outdoors 

Κάποιου χωρικού το χωράφι είχε μεγάλη και πολύ καλή παραγωγή σε καρπούζια. Εξ αυτού, επουλήθηκαν όλα τα καρπούζια γρήγορα και στην καλύτερη τιμή και το κέρδος ήταν υπερβολικά μεγάλο.Μετά από αρκετές ημέρες η τιμή των καρπουζιών έπεσε και η νέα παραγωγή του χωρικού δεν έφερε το αντίστοιχο κέρδος. Ο χωρικός διαμαρτυρήθηκε έντονα γιά τις χαμηλές τιμές των καρπουζιών.

Τότε κάποιος έμπορος, του απάντησε:
«Δεν λες “δόξα τω Θεώ”, γιά τα χρήματα που πήρες από την πλούσια αρχική παραγωγή που είχες. Θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων απέναντι στον Θεόν...».

Ακούγοντας αυτά τα λόγια ο χωρικός εθύμωσε και εφώναξε μπροστά σε όλους:
«Γιά ποιό λόγο να είμαι ευγνώμων προς τον Θεόν; Δεν του χρωστώ τίποτε… Όλα τα χρωστώ στα χέρια μου…».

Και έδειξε τα ροζιασμένα του χέρια.

Το επόμενο καλοκαίρι, τα καρπούζια που βγήκαν στο χωράφι του συγκεκριμένου χωρικού ήταν μικρά, σαν μιά γροθιά.

Τυχαία, ευρέθηκε στην αγορά με εκείνον τον έμπορο, που είχε κάνει συζήτηση περί ευγνωμοσύνης προς τον Θεόν. Μόλις τον είδε, άρχισε να διαμαρτύρεται, πώς ο Θεός φέτος, δεν του έδωσε καθόλου καλούς καρπούς και ότι τα καρπούζια του ήταν άχρηστα…"Ο Θεός φταίει".

Ο έμπορος τον εθυμήθηκε και αφού άκουσε τα παράπονα του, εχαμογέλασε και του είπε:
«Πέρυσι, όταν σου είπα να δοξάσεις τον Θεόν, μου απάντησες επιθετικά και δείχνοντάς μου τα ροζιασμένα σου χέρια, ότι δεν Του χρωστάς τίποτε… Επομένως, εφέτος, μην διαμαρτύρεσαι εναντίον Του, αλλά ταπεινά παραδέξου την αγνωμοσύνη σου απέναντι στην Φιλανθρωπία Του…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: