Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Άγιος Παΐσιος: Άφησε το πρόβλημα στον Θεό

Μην υποδεικνύεις εσύ λύση στον Θεό. Άφησε το πρόβλημα με εμπιστοσύνη σε Εκείνον. Ο Θεός ξέρει το συμφέρον του παιδιού Του και σαν στοργικός Πατέρας θα ενεργήσει ανάλογα.

Όταν κάνει ο άνθρωπος δικά του τα προβλήματα των άλλων, δεν έχει κανένα δικό του πρόβλημα.

Τα πράγματα είναι απλά. Εμείς τα κάνουμε δύσκολα…

Όσα πιο πολλά αγαθά αποκτούν σήμερα οι άνθρωποι, τόσο πιο πολλά προβλήματα έχουν.

Για τον Θεό δεν υπάρχει ούτε δύσκολο θέμα, ούτε δύσκολη λύση. Όλα είναι απλά για τον Θεό. Δεν χρησιμοποιεί μεγαλύτερη δύναμη για τα υπερφυσικά και μικρότερη για τα φυσικά, αλλά την ίδια δύναμη για όλα. Το κυριότερο είναι, ο άνθρωπος να γαντζωθεί στον Θεό (για να λύσει τα προβλήματά του).

Όταν έχω να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα, σκέφτομαι το τι γίνεται ανθρωπίνως και το τι δεν γίνεται. Το εξετάζω από όλες τις πλευρές. «Θα κάνω αυτό· τι αντίκτυπο θα έχει εκεί, εκεί;… Τί κακό μπορεί να κάνει ή σε τί μπορεί να ωφελήσει;». Εγώ πάντα, ένα πρόβλημα προσπαθώ να το δω από πολλές πλευρές, ώστε η λύση που θα δώσω να είναι, όσο γίνεται, πιο σωστή. Γιατί μπορεί να γίνουν πολλά λάθη, αν δεν προσέξει κανείς. Αν καταλάβει εκ των υστέρων τι έπρεπε να κάνει, δεν ωφελεί, γιατί πάει, πέταξε, όπως λένε, το πουλί! Ας πούμε, δεν πρόσεξε κάποιος και έκαψε ένα σπίτι. Εντάξει, δεν τον κρεμάει κανείς, αλλά το κακό έγινε…

Να προσευχόμαστε και να ζητάμε από τον καλό Θεό να δίνει λύσεις στα προβλήματά μας. Να μην προσπαθούμε να τα λύσουμε μόνοι μας, γιατί θα τα μπερδέψουμε περισσότερο.

Σχεδόν όλα τα προβλήματα ξεκινούν από το στόμα (από το πώς μιλάς) και επίσης, από το πόσο εξαρτάσαι από τα πάθη σου.

Τα πιο πολλά προβλήματα στη ζωή είναι θέμα λογισμού.

Πηγή: Proseuxi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: