Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Στο κατώφλι του χειμώνα, η καρδιά μας παγωμένη


"Πάντα νόμιζα πως τα Χριστούγεννα είναι φώτα, δώρα, γιορτές, χαμόγελα, διασκέδαση, ...
Τόσα χρόνια μετά, ανακάλυψα ότι τα Χριστούγεννα είναι Αγάπη, είναι Ελπίδα, είναι Πίστη, είναι συμπόνια, είναι βοήθεια, είναι ελεημοσύνη, είναι αγκαλιά, είναι... ζωή.

Στο κατώφλι του χειμώνα, ας αναθεωρήσουμε τη διάσταση της ζωής μας και ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε πίσω απ' όσα βλέπαμε μέχρι τώρα.

Διαβάστε μια εφημερίδα, περπατήστε στο δρόμο στα σοκάκια της γειτονιάς, δείτε τους ανθρώπους γύρω σας.

Αν περάσετε την Κυριακή το πρωί έξω από μια εκκλησία θα διαπιστώσετε πόση έλλειψη αγάπης και ανθρωπιάς υπάρχει. Πως η απουσία του Θεού μας έχει αποξενώσει, μας έχει κάνει να χτίσουμε ένα πελώριο τοίχο γύρω μας που τον ονομάσαμε "Εγώ". Μ' αυτόν τον τοίχο πορευόμαστε. Κι αν τύχει και ανοίξουμε ένα μικρό παραθυράκι να μπει λίγο Φως να μας ζεστάνει, ίσως..., ίσως τότε ο τοίχος να γκρεμιστεί.

Είναι Δεκέμβρης και μαζί με τον κόσμο παγώνει και η καρδιά μας. Μια καρδιά που δεν έχει μάθει στ' αλήθεια ν' αγαπά, να μοιράζεται, ν' αναπνέει. Μια καρδιά που πορεύεται μόνη και πάντα ψάχνει την Αλήθεια σε λάθος μονοπάτια.

Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας τί σημαίνουν τα Χριστούγεννα και ας ψάξει να βρει το Θεό εκεί όπου πραγματικά υπάρχει.

Καλό κι ευλογημένο χειμώνα σε όλους και ο Θεός μαζί μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: