Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 6 Μαϊου –12 Ιουνίου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:30μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ., όταν δεν υπάρχουν εορτάζοντες η Θ. Λειτουργία θα τελείται 5:45π.μ.- 7:15π.μ. – Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύουντε καθημερινά.

2. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:30π.μ.και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου

Όσο πιο πολλά αγαθά αποκτούν σήμερα οι άνθρωποι, τόσο πιο πολλά προβλήματα έχουν. Ούτε τον Θεόν ευχαριστούν για τις ευεργεσίες Του, ούτε τη δυστυχία των συνανθρώπων τους βλέπουν, για να κάνουν καμμιά ελεημοσύνη. Πώς να έρθει μετά η Χάρις του Θεού;

Είναι ανώτερο να προσφέρεις ελεημοσύνη κατά την δύναμή σου, από το να παραλείπεις τελείως να δίνεις. Διότι υπεύθυνος είναι όχι όποιος δεν μπόρεσε αλλά όποιος μπορούσε και δεν θέλησε.

Ο εγωιστής υπερηφανεύεται ότι έμαθε πολλά, ο σοφός λυπάται γιατί δεν έμαθε περισσότερα. Προτιμώ τα λάθη που με κάνουν ταπεινό, παρά τις επιτυχίες που μου προσθέτουν εγωισμό.

Ο εγωισμός είναι το δηλητήριο που δηλητηριάζει τον αγώνα μας. Στο θρόνο της καρδιάς σου ένας μόνο μπορεί να καθήσει: ή εσύ ή ο Χριστός. Ποτέ και οι δύο μαζί.

Η ειρήνη είναι καρπός της χάριτος και κατοικεί σε ταπεινές και καθαρές καρδιές. Η ειρήνη του κόσμου θα προέλθει από την εσωτερική ειρήνη. Οι σύλλογοι ειρήνης δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Αν απομακρύνουμε τους βράχους από την κοίτη του ποταμού, θα χάσει το ποτάμι το τραγούδι του. Κι αν υπήρχε τρόπος να εξαφανίσουμε τις δυσκολίες από τη ζωή, θα χάναμε την όλη αγωνιστικότητά μας.
Αν γνωρίζαμε τις δοκιμασίες και τα δεινά τα οποία υποφέρουν οι άλλοι συνάνθρωποί μας, θα υπομέναμε πρόθυμα τα δικά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: