Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάρτιο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Ευχαριστούμε όλους όσοι καθημερινά συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και υπενθυμίζουμε στην αγάπη σας ότι εισφορές μπορούν να γίνονταικαι στον πιο κάτω λογαριασμό:
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Θεμέλιος λίθος στο κοιμητήριο Αγίας Νάπας
Όσοι επιθυμούν να γίνουν κτήτορες της εκκλησίας και να γραφτούν τα ονόματα τους και των δικών τους για την ακολουθία της κτητορικής πράξης μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο (τηλ. 23721465, 99637877).

3. Κατά το μήνα Μάρτιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 5:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45π.μ.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Λογική και παράλογο

 Δ' Στάση Χαιρετισμών

« Χαίρε, Παρθένε, ότι συ ενουθέτησας τους συληθέντας τον νουν».

Το κυριότερο γνώρισμα που κάνει τον άνθρωπο να διαφέρει απ’ όλη την ορατή δημιουργία, είναι το λογικό. Μ’ αυτό σκεπτόμαστε. Μ’ αυτό προσευχόμαστε. Μ’ αυτό επικοινωνούμε με τον εαυτό μας και μεταξύ μας. Αυτό μας εισαγάγει εισαγωγικά στην πίστη και στο άπειρο.Γι’ αυτό και η πονηρία αυτό φρόντισε να κτυπήσει, να . συσκοτίσει, να διαφθείρει. «Όπως τα νέφη επισκοτίζουν τον ήλιο, έτσι και τα πάθη την ανθρώπινη λογική. Και όντως ο λογικός άνθρωπος πούλησε τη λογική στο παράλογο. Τη σύνεση στην ασυνεσία. Τη σωφροσύνη στην αφροσύνη.Οι συνέπειες υπήρξαν τρομερές.Έχασε την αλήθεια. ‘Έχασε την ισορροπία. Έχασε το φως. Έγινε παράλογος.Ήρθε ο Λόγος, ο υιός της Παρθένου, και ξανάφερε τον «νουν Χριστού». Ξανάφερε στη θέση της τη λογική και το υπέρλογο. Και αυτό έγινε δια της Παρθένου.Γι’ αυτό ο υμνογράφος της Εκκλησίας της λέγει: « Χαίρε, Παρθένε, ότι συ ενουθέτησας τους συληθέντας το νουν». Με την όλη ζωή της η Παναγία μας νουθετεί συνεχώς. Όταν την προσέχουμε, το λογικό μας μπορεί να γεμίζει από φως.Δύο αντίθετες δυνάμεις διεκδικούν το λογικό μας. Η δύναμη του Χριστού και η δύναμη του πονηρού. Ο πονηρός το λογικό μας θα το κάνει παράλογο. Ο Χριστός θα το κάνει υπέρλογο. Σε ποιόν θα το δώσουμε;

Αρχιμ. Τ. Κιλίφης

Δεν υπάρχουν σχόλια: