Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιανουάριο

1. Θέματα νηστείας
Από τις 25/12 μέχρι και τις 4/1 έχουμε κατάλυση εις πάντα. Τις 5/1 έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου.

2. Υπενθυμίζουμε τις Συνάξεις μας
• Κάθε Τρίτη, η ώρα 9:00π.μ. Ομιλίες για νεαρές μητέρες. Έναρξη στις 30 .10.2018
• Κάθε Τετάρτη, η ώρα 4:30μ.μ Παράκληση και στις 5:00μ.μ. Κύκλος γραφής - Ομιλία για άντρες, γυναίκες, νέους & νέες
• Κάθε Σάββατο θα λειτουργούν τα κατηχητικά μας. Περισσότερες λεπτομέρειες για ώρες και ημέρες κοιτάξτε εδώ.

3. Δωρεάν παιδιατρική εξέταση
Κάθε Κυριακή 10 - 11 το πρωί στην αίθουσα της Εκκλησίας μας.

4. Εξωκλήσι Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του Μνήστορος - Ανακοίνωση - Έκκληση
Θερμά ευχαριστούμε όλους, όσοι έχουν βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο μέχρι σήμερα οικονομικά και με εθελοντική εργασία. Περιμένουμε και τη δική σου δωρεά… και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη.
Για τις εικόνες και τον εξοπλισμό του υπό ανέγερση νέου εξωκλησίου αγίων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του μνήστορος έχουν παραγγελθεί τα απαραίτητα εκκλησιαστικά είδη για τα οποία δεχόμαστε εισφορές. Υπάρχει ειδικό φυλλάδιο στην εκκλησία μας.
Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά στην αποπεράτωση του εξωκλησιού των οσίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του μνήστορος μπορούν να αποταθούν στον κ. Μάριο Πέροικο τηλ. 23721465.

5. Κατά το μήνα Δεκέμβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 4:30 μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45 π.μ. και τις καθημερινές 6:30-8:15 π.μ.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Μοντέλο διατροφής το Άγιο Όρος

Υπόδειγμα διατροφής παγκοσμίως είναι το πιάτο του Αγιορείτη μοναχού σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στους μοναχούς η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη παρουσιάζεται μικρότερη κατά 4,5 φορές από τον μέσο όρο ενώ δεν υπάρχουν καθόλου περιστατικά καρκίνου της κύστεως ο οποίος συνδέεται με το κάπνισμα και τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα.

Αντίστοιχα αποτελέσματα έδειξαν έρευνες που διεξήχθησαν σε Εσκιμώους, Ιάπωνες και στους ελληνικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς της δυτικής Θράκης οι οποίοι ακολουθούν παραδοσιακές συνήθειες στην παραγωγή και την καλλιέργεια των τροφίμων.

Πηγή: ΕΡΤ

Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: