Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 6 Μαϊου –12 Ιουνίου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:30μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ., όταν δεν υπάρχουν εορτάζοντες η Θ. Λειτουργία θα τελείται 5:45π.μ.- 7:15π.μ. – Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύουντε καθημερινά.

2. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:30π.μ.και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου


Όσο το καζάνι βράζει πάνω στη φωτιά, οι μύγες δεν το πλησιάζουν. Όταν όμως απομακρυνθεί, τότε το πλησιάζουν και πέφτουν και μέσα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ψυχές των ανθρώπων. Όσο είναι κοντά στον Πνευματικό και στα Μυστήρια της εκκλησίας μας, οι δαίμονες τους κοιτούν από μακρυά και δεν μπορούν να τους πειράξουν.

Χωρίς την συγχωρητική ευχή του Πνευματικού, θα έχει συνέχεια πτώσεις ο άνθρωπος γιατί δεν χάνει τα δικαιώματά του ο διάβολος. Σ’ έναν που εξομολογείται καθαρά, και με το φτυάρι να του ρίχνουν τα μάγια, δεν τον πιάνουν. Γιατί όταν εξομολογείται και έχει καθαρή καρδιά, δεν μπορούν οι μάγοι να συνεργαστούν με τον διάβολο για να τον βλάψουν. Τον προστατεύει η Θεία Χάρις.

Εκείνοι που εμπιστεύονται τον εαυτόν τους στον Πνευματικό, βαδίζουν με σιγουριά, γιατί είναι φορτωμένοι στις πλάτες του και ξεκούραστα φτάνουν στον Παράδεισο.

Γέροντας Παΐσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: