Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιούνιο

1. Η Νηστεία των Αγίων Αποστόλων
Ονομάζεται έτσι γιατί προηγείται των δύο Αποστολικών Εορτών. Της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 29 Ιουνίου και της Συνάξεως των δώδεκα Αποστόλων στις 30 Ιουνίου. Τη νηστεύουμε προς τιμή τους και τους μιμούμεθα που νήστευαν και εγκρατεύοντο μέχρι θανάτου για να μας διδάξουν τις Ευαγγελικές Αλήθειες. Η νηστεία αυτή δεν έχει καθορισμένη χρονική περίοδο. Αρχίζει τη Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων και λήγει στις 29 Ιουνίου (στις 29 δε νηστεύουμε εκτός αν πέσει Τετάρτη ή Παρασκευή οπότε καταλύουμε ψάρι). Φέτος η νηστεία αρχίζει από τις 20 Ιουνίου και λήγει στις 29. Είναι η ίδια με τη νηστεία των Χριστουγέννων.
*Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το θέμα της νηστείας συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο Ξωκλήσι Αναστάσεως στο νέο κοιμητήριο και στο Ξωκλήσι Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου και να γραφτούν τα ονόματα τους υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως των δικών τους ανθρώπων μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο 99637877.

3. Κατά το μήνα Ιούνιο ο Εσπερινός αρχίζει στις 7:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:00π.μ.-9:30π.μ., και τις καθημερινές 6:30π.μ - 8:30π.μ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Αποτελέσματα 4ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας

 
Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Ρίκο από την Αργολίδα που κέρδισε το 1ο βραβείο στον 4ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας του Ιστολογίου μας, που διεξήχθηκε από τις 8 εώς και τις 31 Αυγούστου 2011 με θέμα Αύγουστος: ο μήνας της Παναγίας.
 
Εντός των ημερών θα επικοινωνήσουμε με το νικητή για την αποστολή του αναμνηστικού ενθύμιου από την Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας
Ευχαριστούμε πολύ όλες και όλους που αγκάλιασαν αυτό το διαγωνισμό και δήλωσαν συμμετοχή! 

Μπορείτε να δείτε όλες τις συμμετοχές του διαγωνισμού στην πιο κάτω προβολή διαφανειών:

Δεν υπάρχουν σχόλια: