Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου

Η αρρώστεια είναι μεγάλη ευεργεσία, πολύ μεγάλη! Καθαρίζει τον άνθρωπο από την αμαρτία, και μερικές φορές του εξασφαλίζει και μισθό.

Η ψυχή του ανθρώπου είναι σαν το χρυσάφι και η αρρώστεια σαν τη φωτιά που την καθαρίζει. Αρκεί να κάνει ο άνθρωπος υπομονή και να την δέχεται με χαρά.

Η σωματική αρρώστεια βοηθάει στη θεραπεία της πνευματικής αρρώστειας. Όταν το σώμα δοκιμάζεται τότε η ψυχή αγιάζεται.

Να προσέχουμε την υγεία μας, διότι τους γιατρούς και τα φάρμακα ο καλός Θεός μάς τα έδωσε και δεν πρέπει να αδιαφορούμε. Όταν ο άνθρωπος είναι τελείως καλά στην υγεία του, δεν είναι καλά. Καλύτερα να έχει κάτι. Γι’ αυτό αν δεν έχει κανείς υποχρεώσεις, να προτιμά αρρώστειες παρά υγεία. Από την υγεία του είναι χρεώστης, ενώ από την αρρώστεια, όταν την αντιμετωπίζει με υπομονή, έχει να λάβει.

Την νύχτα ο άνθρωπος βαραίνει και οι πόνοι δυναμώνουν• αλλά σκοπός είναι να γυρίζουμε το κουμπί σε άλλη συχνότητα, για να ξεχνιούνται. Γιατί αν δεν αντιμετωπίζεις σωστά τον πόνο, θα πονάς δύο φορές. Αν σκέφτεσαι τον πόνο, θα διπλασιάζεται ο πόνος. Ενώ με ένα καλό λογισμό, αν π.χ. θυμάσαι αυτούς που πονούν πιο πολύ από σένα, ή αν ψάλεις λίγο, ο πόνος ξεχνιέται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: