Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάρτιο

1. Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου στην Υπεραγία Θεοτόκο - Αγρυπνίες
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

2. Οι συνάξεις μας
Κάθε Τρίτη, η ώρα 9:00π.μ. Ομιλίες για νεαρές μητέρες.
·Κάθε Τετάρτη, η ώρα 5:00μ.μ Παράκληση και στις 5:30μ.μ. Κύκλος γραφής - Ομιλία για άντρες, γυναίκες, νέους & νέες
·Κάθε Σάββατο θα λειτουργούν τα κατηχητικά .
·Κάθε Τετάρτη, η ώρα 4:00 μ.μ. Χορωδία - Μαθήματα βυζαντινής μουσικής για μαθητές, και για όλες τις ηλικίες
Πληροφορίες: π. Ηλίας τηλ. 99525788

3. Δωρεάν παιδιατρική εξέταση
Κάθε Κυριακή 10 - 11 το πρωί στην αίθουσα της Εκκλησίας μας.

4. Εξομολόγηση
Όσοι θέλετε, θα μπορείτε να εξομολογηθείτε σ’ ένα από τους πνευματικούς της μητροπόλεως, μέχρι την Παρασκευή του Λαζάρου.

5. Εξωκλήσι Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του Μνήστορος - Ανακοίνωση - Έκκληση

Θερμά ευχαριστούμε όλους, όσοι έχουν βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο μέχρι σήμερα οικονομικά και με εθελοντική εργασία. Περιμένουμε και τη δική σου δωρεά… και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη.
Για τις εικόνες και τον εξοπλισμό του υπό ανέγερση νέου εξωκλησίου αγίων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του μνήστορος έχουν παραγγελθεί τα απαραίτητα εκκλησιαστικά είδη για τα οποία δεχόμαστε εισφορές. Υπάρχει ειδικό φυλλάδιο στην εκκλησία μας.
Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά στην αποπεράτωση του εξωκλησιού των οσίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του μνήστορος μπορούν να αποταθούν στον κ. Μάριο Πέροικο τηλ. 23721465.

6. Κατά το μήνα Μάρτιο ο Εσπερινός αρχίζει στις 5:00μ.μ. και ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45π.μ.

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος του Γέροντος Παϊσίου

 Εκείνοι που εξήλθαν από την Αίγυπτο είχαν ως οδηγό τον Μωϋσή και αυτοί που έφυγαν από τα Σόδομα άγγελο. Και οι μεν πρώτοι μοιάζουν με εκείνους που θεραπεύουν τα πάθη της ψυχής με τη σφραγίδα και τις οδηγίες ανθρώπου ιατρού. Αυτοί είναι που εξέρχονται από την Αίγυπτο. Οι δεύτεροι μοιάζουν με εκείνους που επιθυμούν να καθαριστούν από τα ακάθαρτα και άθλια πάθη της σαρκός, γι’ αυτό χρειάζονται άγγελο ιατρό, δηλαδή ισάγγελο άνθρωπο, θα έλεγα, για να τους βοηθήσει. Διότι στην προχωρημένη σήψη των τραυμάτων χρειαζόμαστε πολύ έμπειρο ιατρό. Μη φεύγεις από τα χέρια εκείνου που σε πρόσφερε στον Κύριο. Και σε ολόκληρη τη ζωή σου κανέναν άλλον να μη σεβαστείς από αυτόν (τον Πνευματικό Πατέρα). Τα σωματικά μάτια είναι δύο. Τα πνευματικά είναι πολλά. Ασυμβούλευτος άνθρωπος είναι πλοίο ακυβέρνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: