Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιούλιο

1. Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των οστών
Την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει αιμοδοσία και συλλογή δείγματος μυελού των οστών στον χώρο της Εκκλησίας Παναγίας Αγίας Νάπας εις μνήμην πατρός Χαρίτωνος, Αναστασίας, Παντελή, Παναγιώτου, Μαρίνας, Λούκα, Πάρη, Σταύρου, Πέτρου, Χλόης, Νικόλα, Κύπρου, Παρθενόπη, Χρήστου, Γιώργου, Μυρούλας, Παναγιώτας, Αναστασίας, Μαρίας. Είστε όλοι προσκεκλημένοι. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία καλούνται να δηλώσουν τα ονόματά τους στις λίστες αιμοδοσίας για καλύτερη οργάνωση. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23721795 Δώσε αίμα, Χάρισε ζωή!

2. Δωρεάν Παιδιατρική Εξέταση
Κάθε Κυριακή 10 - 10:30 το πρωί, στην αίθουσα της Εκκλησίας μας.

3. Θέματα νηστείας
2. Τον μήνα Ιούλιο έχουμε κατάλυση οίνου & ελαίου στις 20.7, και 27.7

4. Εξωκλήσι Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του Μνήστορος - Ανακοίνωση - Έκκληση
Θερμά ευχαριστούμε όλους, όσοι έχουν βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο μέχρι σήμερα οικονομικά και με εθελοντική εργασία. Περιμένουμε και τη δική σου δωρεά… και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη.
Για τις εικόνες και τον εξοπλισμό του υπό ανέγερση νέου εξωκλησίου αγίων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του μνήστορος έχουν παραγγελθεί τα απαραίτητα εκκλησιαστικά είδη για τα οποία δεχόμαστε εισφορές. Υπάρχει ειδικό φυλλάδιο στην εκκλησία μας.
Όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν οικονομικά στην αποπεράτωση του εξωκλησιού των οσίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και Ιωσήφ του μνήστορος μπορούν να αποταθούν στον κ. Μάριο Πέροικο τηλ. 23721465.

5. Κατά το μήνα Ιούλιο ο Εσπερινός αρχίζει στις 7:00 μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45 π.μ. και τις καθημερινές 6:30-8:30 π.μ.

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος του Γέροντος Παϊσίου

 Εκείνοι που εξήλθαν από την Αίγυπτο είχαν ως οδηγό τον Μωϋσή και αυτοί που έφυγαν από τα Σόδομα άγγελο. Και οι μεν πρώτοι μοιάζουν με εκείνους που θεραπεύουν τα πάθη της ψυχής με τη σφραγίδα και τις οδηγίες ανθρώπου ιατρού. Αυτοί είναι που εξέρχονται από την Αίγυπτο. Οι δεύτεροι μοιάζουν με εκείνους που επιθυμούν να καθαριστούν από τα ακάθαρτα και άθλια πάθη της σαρκός, γι’ αυτό χρειάζονται άγγελο ιατρό, δηλαδή ισάγγελο άνθρωπο, θα έλεγα, για να τους βοηθήσει. Διότι στην προχωρημένη σήψη των τραυμάτων χρειαζόμαστε πολύ έμπειρο ιατρό. Μη φεύγεις από τα χέρια εκείνου που σε πρόσφερε στον Κύριο. Και σε ολόκληρη τη ζωή σου κανέναν άλλον να μη σεβαστείς από αυτόν (τον Πνευματικό Πατέρα). Τα σωματικά μάτια είναι δύο. Τα πνευματικά είναι πολλά. Ασυμβούλευτος άνθρωπος είναι πλοίο ακυβέρνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: