Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάρτιο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Ευχαριστούμε όλους όσοι καθημερινά συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και υπενθυμίζουμε στην αγάπη σας ότι εισφορές μπορούν να γίνονταικαι στον πιο κάτω λογαριασμό:
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Θεμέλιος λίθος στο κοιμητήριο Αγίας Νάπας
Όσοι επιθυμούν να γίνουν κτήτορες της εκκλησίας και να γραφτούν τα ονόματα τους και των δικών τους για την ακολουθία της κτητορικής πράξης μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο (τηλ. 23721465, 99637877).

3. Κατά το μήνα Μάρτιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 5:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45π.μ.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως η εκκλησία ανακαλεί στη μνήμη της τον πόνο, τη σταύρωση και το θάνατο του Ιησού Χριστού πάνω στο σταυρό. Η προβολή του σταυρού στη μέση της Σαρακοστής μας υπενθυμίζει το σκοπό της εκκλησιαστικής ζωής κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Μας δυναμώνει και μας καλεί να βλέπουμε προς την ανάσταση σηκώνοντας ο κάθε ένας από εμάς το δικό του σταυρό αγόγγυστα.
Καθώς μεταφέρουμε το σταυρό, καθώς τον προσκυνούμε, καθώς τον ασπαζόμαστε, σα σκεφτούμε τη σημασία του. Τι μας λέει και τι μας καλεί; Ας θυμηθούμε το σταυρό ως επιλογή από την οποία κρέμονται τα πάντα στον κόσμο, και που χωρίς αυτόν όλα στον κόσμο γίνονται θρίαμβος του κακού και του σκότους. Ο Χριστός είπε, "εισ κρίμα εγώ εις τον κόσμο τούτο ήλθον" (Ιωαν. 9, 39). Σ΄αυτή την κρίση, μπροστά στο δικαστήριο της σταυρωμένης αγάπης, της αλήθειας και της καλοσύνης, δικάζεται ο καθένας. (Από το βιβλίο Εορτολόγιο' Ετήσιος Εκκλησιαστικός Κύκλος")
Το σύμβολο του Τιμίου Σταυρού είναι φοβερή δύναμη κατά των αντίθεων δυνάμεων. Το σταυρό τον τρέμει ο διάβολος γι΄αυτό καλό θα ήταν κάθε μέρα να ξεκινάμε τη μέρα μας κάνοντας το σταυρό μας για να ξεκινάμε με δύναμη κάτα των πονηρών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: