Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ποιήσωμεν την ανάγκην φιλοτιμίαν

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα Πέμπτη μετά την τέταρτη Κυριακή των νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως, σε έναν από τους αίνους της σημερινής ημέρας αναφέρεται: "Ποιήσωμεν την ανάγκην φιλοτιμίαν". Οι Άγιοι Μάρτυρες μας δείχνουν τον δρόμο για το πως να σηκώσουμε τον Σταυρό μας...


Καθένας μας ενώ φέρει τον προσωπικό του Σταυρό νιώθει κάποιες φορές ότι οι δυσκολίες και οι θλίψεις είναι μεγάλες. Μα απ'την άλλη βλέπουμε ότι ο Σταυρός μας φέρνει τόσο πιο κοντά στο Χριστό. Μας καλεί λοιπόν ο ψαλμωδός όπως οι Μάρτυρες να κάνουμε την ανάγκη μας για Αγιασμό φιλοτιμία.
Να σηκώσουμε φιλότιμα τον Σταυρό μας, αφού μας βοηθά τόσο να καλύψουμε την υπαρξιακή ανάγκη μας να φτάσουμε στον Αγιασμό.
Να σφίξουμε τα δόντια και να παρακαλέσουμε τον Κύριο να μας δώσει Αυτός τη δύναμη να σηκώσουμε τον Σταυρό μας με πίστη, με αισιοδοξία, χωρίς γογγυσμούς.

Ανώνυμος είπε...

Αναφέρει κάτι σχετικό με το φιλότιμο στον Πνευματικό αγώνα ο Γέροντας Παίσιος:
-Γέροντα τι θέλει από εμάς ο Θεός;

-Ο Θεός από εμάς θέλει την προαίρεση μας, την αγαθή μας διάθεση, που θα την εκδηλώνουμε με τον έστω και λίγο φιλότιμο αγώνα μας και την συναίσθηση της αμαρτωλότητητός μας. Όλα τα άλλα τα δίνει Εκείνος. Δεν χρειάζονται μπράτσα στην πνευματική ζωή.
Να αγωνιζόμαστε ταπεινά, να ζητούμε το έλεος του Θεού και να Τον ευγνωμονούμε για όλα. Αυτός που εγκαταλείπεται στα χέρια του Θεού χωρίς κανένα σχέδιο, περνά στο σχέδιο του Θεού.