Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Η λύση για την κατάθλιψη

"Εν θλίψει επεκαλέσθην τον Κύριον .

ο Κύριος μου επήκουσε, δους ευρυχωρίαν.”

Ψαλμός ριη΄ 5




Κάθε τόσο ακούμε ανθρώπους να λένε "πάμε να ξεσκάσουμε", η μίλώντας για κάποιον άλλο "δεν τον χωρούν τα ρούχα του", εκφράσεις που δείχνουν ότι σε όλους τους ανθρώπους, αλλά σε διαφορετικό ποσοστό, υπάρχει μια κατάθλιψη, μια στενοχώρια. Βέβαια συχνά η ίδια η ζωή δημιουργεί αυτές τις καταστάσεις, μα τις περισσότερες φορές αυτή η στενοχώρια οφείλεται σε εσωτερικά, σε ψυχικά αίτια. Κάτι φαίνεται πως λείπει από τον άνθρωπο, για να νιώθει τόσο στενόχωρα. Και αυτό είναι η αγάπη και η χαρά, που ο Χριστός χαρίζει στις ψυχές, διά της πίστεως.

Σε δύσκολη κατάσταση βρισκόταν και ο Δαβίδ. Μα γνώριζε πως η λύση όλων των προβλημάτων του ανθρώπου βρίσκεται στα χέρια του Θεού. Γι' αυτό μας λέει, πως επικαλέσθηκε τον Κύριο κι έδιωξε μέσα από την καρδιά του το δυσάρεστο συναίσθημα της θλίψης. Του χάρισε ευρυχωρία. Πολλές φορές ο Θεός επιτρέπει θλίψεις και δοκιμασίες, που σκοπό έχουν την πρόοδό μας την πνευματική, το δυνάμωμα της πίστης μας, την αύξηση της εμπιστοσύνης μας στα άγια σχέδια της αγάπης Του. Αυτό το νιώθουμε και Τον ευχαριστούμε. Μα αν νιώθεις μέσα στην καρδιά σου στενοχώρια ή θλίψη, είναι κυρίως γιατί ζεις χωρίς το Χριστό, έξω από το θέλημα του Θεού. Είναι ζωτική ανάγκη να στραφείς σ' Αυτόν με πίστη, να ανοίξεις την καρδιά σου στην αγάπη Του. Να πάρεις μια Καινή Διαθήκη, που θα φέρει μπροστά σου το έργο της σωτηρίας και της λύτρωσης που Εκείνος πραγματοποίησε, για να μη ζεις πια στη θλίψη, αλλά να έχεις ευρυχωρία.

«Πνευματικές Εκδόσεις»

Ημερομηνία Ανάρτησης: 13/4/2010

2 σχόλια:

george είπε...

Επασχα απο καταθλιψη αρκετα χρονια. Τα ψυχοφαρμακα δε με βοηθησαν καθολου! Οποτε αποφασισα να στραφω προς το Θεο, λεγοντας οσο πιο συχνα μπορουσα τη νοερα ευχη Κύριε Ιησού Χριστέ Υιε του Θεού ελέησον με. Τις πρωτες δυο βδομαδες αρχισα να ανακουφιζομαι! Δε μπορουσα να το πιστεψω! Στη συνέχεια αποθεραπευτηκα πληρως! Δοξα εν Υψιστοις Θεω επι γης ειρηνη εν ανθρωποις ευδοκια!!

Ανώνυμος είπε...

Ελπιδοφόρο..