Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 6 Μαϊου –12 Ιουνίου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:30μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ., όταν δεν υπάρχουν εορτάζοντες η Θ. Λειτουργία θα τελείται 5:45π.μ.- 7:15π.μ. – Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύουντε καθημερινά.

2. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:30π.μ.και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου

Ο καλός Θεός μας δίνει άφθονες ευλογίες και ενεργεί πάντα για το καλό μας. Όλα τα αγαθά που έχουμε είναι δώρα του Θεού. Όλα τα έκανε, για να εξυπηρετούν το πλάσμα Του, τον άνθρωπο, και να θυσιάζονται γι’ αυτόν, από ζώα και πτηνά, μικρά και μεγάλα, μέχρι φυτά, - ακόμη και ο ίδιος ο Θεός θυσιάστηκε, για να λυτρώσει τον άνθρωπο. 

Ας μην αδιαφορούμε για όλα αυτά και Τον πληγώνουμε με τη μεγάλη μας αχαριστία και αναισθησία, αλλά να Τον ευχαριστούμε και να Τον δοξολογούμε. Οι δοκιμασίες που μας έρχονται είναι μερικές φορές η αντιβίωση που δίνει ο Θεός για τις αρρώστιες και τα πάθη της ψυχής μας. Πολύ μας βοηθούν πνευματικά. Τρώει ένα μαλακό σκαμπίλι ο άνθρωπος από τον καλό Θεό και μαλακώνει η καρδιά του.

Πολλές φορές ο καλός Θεός επιτρέπει να συμβεί κάτι σε κάποιον, ώστε να αναγκαστούμε εμείς να τον βοηθήσουμε για να μας γλιτώσει από κάτι κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: