Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιούνιο

1. Η Νηστεία των Αγίων Αποστόλων
Ονομάζεται έτσι γιατί προηγείται των δύο Αποστολικών Εορτών. Της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 29 Ιουνίου και της Συνάξεως των δώδεκα Αποστόλων στις 30 Ιουνίου. Τη νηστεύουμε προς τιμή τους και τους μιμούμεθα που νήστευαν και εγκρατεύοντο μέχρι θανάτου για να μας διδάξουν τις Ευαγγελικές Αλήθειες. Η νηστεία αυτή δεν έχει καθορισμένη χρονική περίοδο. Αρχίζει τη Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων και λήγει στις 29 Ιουνίου (στις 29 δε νηστεύουμε εκτός αν πέσει Τετάρτη ή Παρασκευή οπότε καταλύουμε ψάρι). Φέτος η νηστεία αρχίζει από τις 20 Ιουνίου και λήγει στις 29. Είναι η ίδια με τη νηστεία των Χριστουγέννων.
*Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το θέμα της νηστείας συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο Ξωκλήσι Αναστάσεως στο νέο κοιμητήριο και στο Ξωκλήσι Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου και να γραφτούν τα ονόματα τους υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως των δικών τους ανθρώπων μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο 99637877.

3. Κατά το μήνα Ιούνιο ο Εσπερινός αρχίζει στις 7:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:00π.μ.-9:30π.μ., και τις καθημερινές 6:30π.μ - 8:30π.μ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ο δρόμος του Θεού

Ο δρόμος του Θεού για κείνους που αρχίζουνε να αγαπάνε την ευσέβεια φαίνεται κακοτράχαλος και κατάστεγνος όχι γιατί ο δρόμος είναι τέτοιος, αλλ’ επειδή η ανθρώπινη φύση από την κοιλιά της μάνας της είναι μαθημένη στην εύκολη ηδονή.

Και σε κείνους που μπορέσανε να φτάσουν στη μέση αυτού του δρόμου, τους φαίνεται ευχάριστος κι εύκολος, γιατί επειδή το κακό μέρος της ψυχής υποτάχθηκε με την αγαθή ενέργεια στην καλή συνήθεια, χάνεται μαζί με τη θύμηση των ηδονών και γι’αυτό η ψυχή μ’ ευχαρίστηση πια περπατά όλους τους δρόμους της ευσέβειας. Γι’ αυτό ο Κύριος βάζοντάς μας στο δρόμο της σωτηρίας λέγει πως είναι στενός ο δρόμος που πηγαίνει στη ζωή, ενώ σε κείνους που θέλουν με μεγάλο πόθο να τηρήσουν τις εντολές του, λέγει πως «ο ζυγός μου είναι χρηστός και το φορτίο μου ελαφρύ».

Διαδόχου Φωτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: