Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάρτιο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Ευχαριστούμε όλους όσοι καθημερινά συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και υπενθυμίζουμε στην αγάπη σας ότι εισφορές μπορούν να γίνονταικαι στον πιο κάτω λογαριασμό:
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Θεμέλιος λίθος στο κοιμητήριο Αγίας Νάπας
Όσοι επιθυμούν να γίνουν κτήτορες της εκκλησίας και να γραφτούν τα ονόματα τους και των δικών τους για την ακολουθία της κτητορικής πράξης μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο (τηλ. 23721465, 99637877).

3. Κατά το μήνα Μάρτιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 5:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45π.μ.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ...

Μια ομάδα ειδικών έκανε μια έρευνα ανάμεσα σε παιδάκια 4 έως 8 ετών με θέμα την ερώτηση: « Τι εννοούμε όταν λέμε αγάπη;» Οι απαντήσεις που πήραν και επεξεργάστηκαν ήταν πολύ βαθύτερες, ώριμες και σοβαρές και ξεπερνούσαν και τις καλύτερες προβλέψεις τους.

«Όταν η γιαγιά μου έπαθε αρθρίτιδα, δεν μπορούσε να σκύψει να κόψει τα νύχια των ποδιών της. Έτσι ο παππούς μου σκύβει και της κόβει τα νύχια όταν χρειάζεται, ακόμα και τώρα που και ο ίδιος έχει πάθει αρθρίτιδα στα χέρια του. Αυτό για μένα είναι αγάπη.» (Ρεβέκκα, 8 ετών)

«Όταν κάποιος σε αγαπάει, ακόμα και ο τρόπος που λέει το όνομά σου είναι διαφορετικός από τους άλλους. Όταν το ακούς, καταλαβαίνεις ότι σου το λέει με αγάπη.» (Βασίλης, 5 ετών)

«Αγάπη είναι όταν διαλέγεις και φοράς την κολόνια, όχι που αρέσει σε εσένα, αλλά αρέσει σε αυτόν που αγαπάς και βγαίνετε μαζί βόλτα.» (Ισμήνη, 6 ετών)

«Αγάπη είναι όταν βγαίνεις έξω να φας και δίνεις σε κάποιον τις περισσότερες από τις τηγανιτές σου πατάτες, χωρίς να κάνεις τον άλλο να κάνει το ίδιο σε σένα.» (Χρύσα, 6 ετών)

«Αγάπη είναι να προσπαθεί κάποιος να σε κάνει να χαμογελάσεις όταν είσαι πολύ κουρασμένος.» (Θοδωρής, 3 ετών)

«Αγάπη είναι όταν η μαμά μου φτιάχνει καφέ στον μπαμπά μου και ρουφάει λίγο από το φλιτζάνι του για να δει αν είναι εντάξει.» (Δανιήλ, 7 ετών)

«Αγάπη είναι όταν χαιρετάς κάποιον που μισείς.» (Νίκος, 6 ετών)

«Αγάπη είναι να πεις στο φίλο σου πόσο σου αρέσει το μπλουζάκι που φοράει και τότε εκείνος να το φοράει κάθε μέρα.» (Ίμα, 7 ετών)

«Όταν έδινα εξετάσεις πιάνου και είχα να παίξω μπροστά σε ακροατήριο, φοβόμουν πολύ μόλις αντίκρισα τον κόσμο να με κοιτάζει. Έτσι καθώς τους κοίταζα, είδα τον μπαμπά μου να μου κουνάει το χέρι και να μου χαμογελάει. Ήταν ο μόνος που το έκανε αυτό. Όλος ο φόβος μου έφυγε αμέσως.» >(Καίτη, 8 ετών)

«Η μαμά μου με αγαπάει όσο κανένας άλλος στον κόσμο. Δεν θα δείτε κανέναν άλλο να έρχεται κάθε βράδυ στο κρεβάτι μου να με φιλάει και να μου λέει καληνύχτα » (Κλαίρη, 6 ετών)

«Αγάπη είναι όταν η μαμά μου βλέπει τον μπαμπά να γυρίζει από τη δουλειά του ιδρωμένο, κουρασμένο, με τα μουτζούρικα ρούχα του που μυρίζουν άσχημα και λέει σε όλους μας ότι είναι ο πιο όμορφος άντρας πάνω στη γη.» (Χρήστος, 7 ετών)

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να λες “σ’ αγαπώ”, παρά μόνο όταν το νιώθεις. Αλλά όταν το νιώθεις, πρέπει να το λες στους άλλους. Συνήθως ο κόσμος το ξεχνάει.» (Κωνστάντια, 8 ετών)

Και τώρα κάτι μοναδικό, που θα κάνει όποιον το διαβάσει κυριολεκτικά να λιώσει. Κάποτε το διαγωνισμό για το πιο ευαίσθητο παιδάκι τον κέρδισε ένα 4χρονο αγοράκι, που ο γείτονας της διπλανής πόρτας είχε μόλις χάσει τη γυναίκα του. Όταν τον είδε το μικρό αγοράκι να κλαίει μόνος του έξω στη βεράντα, άφησε το παιχνίδι του, πήγε κοντά του, σκαρφάλωσε στην αγκαλιά του και κάθισε στα γόνατά του. Όταν η μητέρα του το ρώτησε τι έλεγε στο γείτονα ενώ καθόταν στην αγκαλιά του, το αγοράκι είπε: «Τίποτα, τον βοήθησα μόνο να κλάψει.»

ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΛΟΓΙΑ ΖΩΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αγάπη είναι προσευχή που μας κάνει να αλλάζουμε τρόπο ζωής..

Ανώνυμος είπε...

'Ολα αυτά διότι ο Θεός αγάπη εστί.