Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιούνιο

1. Κατά το μήνα Ιούνιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 7:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:00-9:30π.μ.και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ελεημοσύνη


Μην παραλείπεις την ελεημοσύνη. Πρέπει καθημερινά να την ασκείς, χωρίς να δυσανασχετεί η καρδιά σου. Δεν δίνεις τίποτε αληθινά δικό σου. Δίνεις ότι ανήκει στο Θεό, στα πενόμενα παιδιά του Θεού. Δεν είσαι τίποτα άλλο παρά οικονόμος, διαχειριστής τις θείας περιουσίας, Να θεωρείς τον εαυτό σου ταπεινό υπηρέτη των "ελαχίστων" αδελφών του Κυρίου. Και έτσι να εκτελείς το χρέος σου με τρυφερή καρδιά, ταπεινά, αγόγγυστα. Καλείσαι να διακονείς τον Χριστό, τον Κριτή και Βραβευτή. Σκέψου τι μεγάλη τιμή, τι υψηλό αξίωμα σου δόθηκε μ'αυτή τη διακονία. Να είσαι λοιπόν "ιλαρός δότης". Μπορεί το χρήμα να έρχεται σ'εσένα εύκολα, χωρίς να καταβάλλεις μεγάλους κόπους. Μοίραζέ το λοιπόν και συ εύκολα, χωρίς να το πολυδίνεις σημασία. Οι κόποι σου μπορεί να αμείβωνται καλά, ικανοποιητικά. Ας είσαι λοιπόν και συ γενναιόδωρος στους άλλους. Πολλοί απ΄αυτούς δεν αμείβονται ανάλογα με την αξία τους. Να μη δίνεις στους άλλους ανάλογα με την αξία τους, αλλά ανάλογα με τις ανάγκες τους.


Πηγή: Από το βιβλίο "Η ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΖΩΗ ΜΟΥ", Ιεροί λογισμοί μιας οσίας ψυχής, ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΗΣ ΚΡΟΣΤΑΝΔΗΣ, Εκδοτικός οίκος "ΑΣΤΗΡ"

Αναδημοσίευση από: Ορθόδοξο Ιστολόγιο Επαρχίας Αμμοχώστου

Ημερομηνία ανάρτησης: 10/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: