Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Οκτώβριο

1. Θέματα Νηστείας
Στις 6 Οκτωβρίου έχουμε κατάλυση οίνου και ελαίου

2. Συνάξεις
Κάθε Τετάρτη, η ώρα 5:30μ.μ. Παράκληση και στις 6:00μ.μ. Κύκλος γραφής - Ομιλία για άντρες, γυναίκες, νέους & νέες

3. Δωρεάν παιδιατρική εξέταση
Kάθε Κυριακή 10 - 11 το πρωί στην αίθουσα της Εκκλησίας μας.

4.Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία (Σάββατο βράδυ προς Κυριακή)
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι στις 2, 9, 16 , 23 ΚΑΙ 30 Οκτωβρίου 2021 - Σάββατο βράδυ προς Κυριακή - θα τελεστεί νυχτερινή Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία 9:00μ.μ - 00:30π.μ. στο ξωκλήσι του Αγίου Αρσενίου και Παϊσίου του αγιορείτου. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται αφενός σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που λόγω της εργασίας τους (π.χ. αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, κ.α.), αφετέρου δε και σε όσους για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν έχουν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν το πρωί της Κυριακής. Η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα, γνωρίζοντας και κατανοώντας τα διάφορα αυτά κωλύματα, με αγάπη και ενδιαφέρον τελεί αυτή την ποιμαντική διακονία, ώστε να δοθεί σε όλους η ευκαιρία του εκκλησιασμού και της μετοχής όλων στα Θεία Μυστήρια.

5. Κατά το μήνα Οκτώβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 5:30 μ.μ., ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45 π.μ. και τις καθημερινές 6:30-8:15 π.μ.

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Στο κατώφλι του χειμώνα, η καρδιά μας παγωμένη


"Πάντα νόμιζα πως τα Χριστούγεννα είναι φώτα, δώρα, γιορτές, χαμόγελα, διασκέδαση, ...
Τόσα χρόνια μετά, ανακάλυψα ότι τα Χριστούγεννα είναι Αγάπη, είναι Ελπίδα, είναι Πίστη, είναι συμπόνια, είναι βοήθεια, είναι ελεημοσύνη, είναι αγκαλιά, είναι... ζωή.

Στο κατώφλι του χειμώνα, ας αναθεωρήσουμε τη διάσταση της ζωής μας και ας προσπαθήσουμε να βλέπουμε πίσω απ' όσα βλέπαμε μέχρι τώρα.

Διαβάστε μια εφημερίδα, περπατήστε στο δρόμο στα σοκάκια της γειτονιάς, δείτε τους ανθρώπους γύρω σας.

Αν περάσετε την Κυριακή το πρωί έξω από μια εκκλησία θα διαπιστώσετε πόση έλλειψη αγάπης και ανθρωπιάς υπάρχει. Πως η απουσία του Θεού μας έχει αποξενώσει, μας έχει κάνει να χτίσουμε ένα πελώριο τοίχο γύρω μας που τον ονομάσαμε "Εγώ". Μ' αυτόν τον τοίχο πορευόμαστε. Κι αν τύχει και ανοίξουμε ένα μικρό παραθυράκι να μπει λίγο Φως να μας ζεστάνει, ίσως..., ίσως τότε ο τοίχος να γκρεμιστεί.

Είναι Δεκέμβρης και μαζί με τον κόσμο παγώνει και η καρδιά μας. Μια καρδιά που δεν έχει μάθει στ' αλήθεια ν' αγαπά, να μοιράζεται, ν' αναπνέει. Μια καρδιά που πορεύεται μόνη και πάντα ψάχνει την Αλήθεια σε λάθος μονοπάτια.

Ας αναλογιστεί λοιπόν ο καθένας τί σημαίνουν τα Χριστούγεννα και ας ψάξει να βρει το Θεό εκεί όπου πραγματικά υπάρχει.

Καλό κι ευλογημένο χειμώνα σε όλους και ο Θεός μαζί μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: