Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου

Τα δαιμόνια, οι αρρώστιες και όλα τα πάθη μας, με τη νηστεία και την προσευχή αποβάλλονται.

Να προσεύχεσαι πάντα και να μην λιγοψυχήσης προσευχόμενος, ούτε να ζητάς με αδιαφορία το έλεος του Θεού. Να προσεύχεσαι σαν να εξαρτώνται τα πάντα από το Θεό και να προσπαθείς σαν να εξαρτώνται τα πάντα από σένα.

Δείξε όλη την ανδρεία σου και την προθυμία σου όταν προσεύχεσαι και θα έχεις τον ίδιο τον Θεό διδάσκαλο στην προσευχή σου.

Όποιος πονάει για τη σημερινή κατάσταση να προσεύχεται πολύ. Εμείς πρέπει να προσευχόμαστε για όλους που μας κακολογούν, και να ζητούμε από το Θεό να τους δίνει μετάνοια, φωτισμό, υγεία και να μην αφήνουμε μέσα μας ούτε ίχνος μίσους γι’ αυτούς.

Ένας Χριστιανός που δεν προσεύχεται είναι χριστιανός χωρίς δύναμη και όπως ο ήλιος είναι φως στο σώμα, έτσι και η προσευχή είναι φως στη ψυχή.

Η προσευχή είναι το οξυγόνο της ψυχής, είναι ανάγκη της ψυχής και δεν πρέπει να θεωρείται αγγαρεία. Δεν υπάρχει άλλος κόπος πιο δύσκολος, από το να προσεύχεται κανείς και ν’ αγωνίζεται στην προσευχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: