Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Αύγουστο

1. Δεκαπεντεύγουστος
Μέχρι και τις 15 Αυγούστου στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας καθημερινά θα έχουμε Θεία Λειτουργία και κάθε βράδυ ο εσπερινός και η Παράκλησις στην Παναγία 6:30 – 7:30μ.μ
8:30 – 9:30μ.μ θα ψάλλεται καθημερινά δεύτερη φορά η Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο Για να γράψετε ονόματα για Παράκληση, να αποτείνεστε στο παγκάρι.

4. Κατά το μήνα Αύγουστο ο Εσπερινός αρχίζει στις 6:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30π.μ.-9:45π.μ., και τις καθημερινές 6:30π.μ - 8:30π.μ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Φοβερό κακό είναι η αμαρτία, αλλά όχι και αθεράπευτο

Φοβερό κακό και επικίνδυνη αρρώστια της ψυχής είναι ή αμαρτία. Την απονευρώνει με δολιότητα και παράλυτη την παραδίνει ατό αιώνιο πυρ. Είναι όμως κακό πού εξαρτάται από την δική μας θέληση. Είναι καρπός της δικής μας προαιρέσεως.

Φοβερό κακό είναι η αμαρτία, αλλά όχι και αθεράπευτο. Το θεραπεύει εύκολα η μετάνοια. Όση ώρα κρατά κανείς στο χέρι του την φωτιά, οπωσδήποτε καίγεται. Μόλις όμως την τινάξει, παύει να καίγεται. Το ίδιο συμβαίνει με την αμαρτία, πού είναι κι αυτή μια φωτιά πού κατακαίει τον άνθρωπο. Για όσους μάλιστα δεν αισθάνονται αυτό το κάψιμο λέει ή Αγ. Γραφή: «θα αγκαλιάσει κανείς την φωτιά και δεν θα κάψει τα ρούχα του;» (Παροιμ. ς' 27).

Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων

Αναδημοσίευση από: Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: