Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Δεκέμβριο

1. Σημειώσεις
Συνεχίζεται κάθε Σάββατο βράδυ προς Κυριακή να τελείται Αναστάσιμη νυχτερινή Θεία Λειτουργία 9:00μ.μ - 00:30π.μ. στο ξωκλήσι της Αγίας Άννας . Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται αφενός σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που λόγω της εργασίας τους (π.χ. αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, κ.α.), αφετέρου δε και σε όσους για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν έχουν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν το πρωί της Κυριακής. Η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα , γνωρίζοντας και κατανοώντας τα διάφορα αυτά κωλύματα, με αγάπη και ενδιαφέρον τελεί αυτή την ποιμαντική διακονία, ώστε να δοθεί σε όλους η ευκαιρία του εκκλησιασμού και της μετοχής όλων στα Θεία Μυστήρια.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο εξωκλήσι των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης Αγίας Νάπας. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου μπορούν να αποταθούν στον κ. Μάριο Πέροικο 99637877.

3. Πρόσκληση
Προσκαλεῖσθε στήν Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, πού θά τελεσθεῖ τό Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2025, στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, προϊσταμένου τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας καί Ἀμμοχώστου κ. Βασιλείου. Κατά τή διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας θά τελεσθοῦν, ἡ εἰς πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ διακόνου Χαραλάμπους Χατζηανδρέα καί ἡ εἰς διάκονον χειροτονία τοῦ κ. Φιλίππου Ἕλληνα.

4. Κατά το μήνα Δεκέμβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 4:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30π.μ.-9:30π.μ. και τις καθημερινές 6:30π.μ.-8:30π.μ.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τεκνογονία και καλή ανατροφή

 
Τη μητέρα δεν την κάνει μόνο η γέννηση των παιδιών, ούτε σε αυτή απόκειται η αμοιβή. Ο Παύλος για χήρα είπε το εξής: «Ει ετεκνοφόρησεν». Διότι το ένα οφείλεται στη φύση και το άλλο στην προαίρεση. Γι’ αυτό αφού είπε: «σωθήσεται δια της τεκνογονίας, δεν σταμάτησε εδώ, αλλά θέλοντας να δείξει όχι το να γεννήσουμε παιδιά, αλλά το να αναθρέψουμε παιδιά σωστά, αυτό μας παρέχει μισθό, πρόσθεσε: «Εάν μείνωσι εν πίστει και αγάπη και αγιασμώ». Αυτό που λέει σημαίνει το εξής: Τότε θα λάβει μεγάλη αμοιβή, αν τα παιδιά που γεννήθηκαν παραμείνουν στην πίστη και αγάπη και στον αγιασμό. Ε, λοιπόν οδηγείς σε αυτά, αν τα παρακινείς, αν τα διδάξεις, αν τα συμβουλέψεις, για τη φροντίδα σου αυτή σε περιμένει αμοιβή από τον Θεό.


Αγ. Ιωάν. Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια: