Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Σεμινάριο "Ταξιδιωτική Ιατρική" - International Humanitarian Aid (IHA)


Με την αλματώδη αύξηση των διεθνών ταξιδίων αναδύθηκε ο κίνδυνος έκθεσης των ταξιδιωτών σε ποικιλία λοιμογόνων παραγόντων. Σήμερα είναι απαραίτητο οι Λειτουργοί Δημόσιας Υγείας να έχουν τις γνώσεις και δεξιοτητες που θα τους επιτρέπουν να προβενουν στην σωστη ενημέρωση των ταξιδιωτών. Το πλαίσιο αυτό ενημέρωσης πρέπει να περιλαμβάνει όλους τους διαφαινόμενους κινδύνους που ενδεχομένως κρύβει το ταξίδι. Πρέπει επίσης να αναφέρεται σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους ταξιδιώτες πριν, κατά τη διάρκεια παραμονής και μετά από την επιστροφή τους από τη χώρα προορισμού.

Ιδιαίτερη μέριμνα απαιτείται για ειδικές ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι, ανοσοκατεσταλμένα άτομα, χρονίως πάσχοντες, παιδιά, γυναίκες έγκυοι κλπ). Λεπτομερής ενημέρωση πρέπει να γίνεται σε σχέση με τους εμβολιασμούς, ειδικές περιβαλλοντικές παραμέτρους και νοσήματα που ενδημούν στις τροπικές χώρες.

Το ΙΗΑ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του οργανώνει το Σεμινάριο ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με βάσει το syllabus της INTERNATIONAL SOCIETY of TRAVEL MEDICINE (ISTM). To Σεμινάριο απευθύνεται σε Ιατρούς και Νοσηλευτές με ενδιαφέρον στην Ταξιδιωτική Ιατρική.

Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα
της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής Σεμιναρίου: 27 Ιουλίου – 1 Αυγούστου
Ώρες: 9 π.μ. – 1 μ.μ.
Χώρος διεξαγωγής Σεμιναρίου:
Conference Room – Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας
Διάρκεια: 20 ώρες
 
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί
πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: