Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Οκτώβριο

1. Συνάξεις
• Κάθε Τετάρτη, η ώρα 5:30μ.μ Παράκληση και στις 6:00μ.μ. Κύκλος γραφής - Ομιλία για άντρες, γυναίκες, νέους & νέες
• Κάθε Σάββατο λειτουργούν οι κατηχητικές μας συνάξεις

2. Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία (Σάββατο βράδυ προς Κυριακή)
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι στις 1, 8, 15 , 22 ΚΑΙ 29 Οκτωβρίου 2022 - Σάββατο βράδυ προς Κυριακή - θα τελεστεί νυχτερινή Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία 9:00μ.μ - 00:30π.μ. στο ξωκλήσι των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται αφενός σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που λόγω της εργασίας τους (π.χ. αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, κ.α.), αφετέρου δε και σε όσους για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν έχουν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν το πρωί της Κυριακής. Η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα, γνωρίζοντας και κατανοώντας τα διάφορα αυτά κωλύματα, με αγάπη και ενδιαφέρον τελεί αυτή την ποιμαντική διακονία, ώστε να δοθεί σε όλους η ευκαιρία του εκκλησιασμού και της μετοχής όλων στα Θεία Μυστήρια.

3. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

4. Κατά το μήνα Οκτώβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 5:30μ.μ, ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:00-9:30π.μ και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Παράδοση δευτέρου εμπορευματοκιβωτίου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια


Χθες, Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, είχαμε την ευλογία να παραδώσουμε το δεύτερο πλήρες εμπορευματοκιβώτιο στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ στην Εύβοια, για να το διαχειριστεί και να βοηθήσει τα χωριά της περιοχής. Η συλλογή έγινε από την αγάπη των κατοίκων της περιοχής της Αγίας Νάπας και συνάμα της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αλλά και από συνανθρώπους μας από όλη την Κύπρο που μας είχαν αποστείλει την βοήθεια τους.

Η συγκίνηση μας δεν μπορεί να περιγραφεί με απλά λόγια … Κρανίου τόπος η περιοχή γύρω από το Μοναστήρι!  Η ψυχή μας μαράζωσε ...  Η αγάπη όμως προς τους πυρόπληκτους αδελφούς μας υπάρχει και ως αντίδωρο αυτής της αγάπης στάλθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια, ένα μικρό λιθαράκι για να γεννηθεί ξανά η ελπίδα και να μπορέσουν να συνεχίσουν την μετέπειτα ζωή τους.

Ως Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμος Αγίας Νάπας, την 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και 34η Μοίρα Καταδρομών καθώς και το «Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης(ΚΕΠΑ) και τις εταιρείες «Μύλοι Χατζηγιώρκη», «Salamis Shipping Services Ltd», «Parko Paliatso», «Eleana Hotel», «Atlantica Sancta Napa Hotel», «Ελαιοτριβείο Αντώνης Χ.Διονυσίου» και «Pop Life Paralimni» για την προσφορά τους.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνανθρώπους μας, μικρούς και μεγάλους, που πρόσφεραν είτε υλικά αγαθά, πολλοί από το υστέρημα τους, είτε από τον προσωπικό τους χρόνο για την ετοιμασία και φόρτωση αυτών των υλικών.

Η βοήθεια σας είναι ανεκτίμητης αξίας και η προσφορά σας πολύτιμη.

Ο Θεός να Σας ευλογεί.

Παρόντες στην παράδοση του δεύτερου εμπορευματοκιβωτίου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ ήταν ο Πρωτεπρεσβυτερος Βασίλειος Νικολάου, προϊστάμενος Ιερού Ναού Παναγίας Αγίας Νάπας και οι κύριοι Σταύρος Παπαλουκά, Μάγδα Παπαλουκά, Έλενα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαλουκά, Κρίστη Παπαδοπούλου, Μιχάλης Μπούσιας και Έφη Κουτσοβασίλη.


Παρόντες


Ηγούμενος Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ Ευβοίας, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ 


 

κ.Σταύρος Παπαλουκά και πρωτοπρεσβύτερος π.Βασίλειος Νικολάου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: