Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Σεπτέμβριο

1. Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία
Συνεχίζεται κάθε Κυριακή να τελείται Θεία Λειτουργία 6-9:00 π.μ. στο ξωκλήσι της Αγίας Άννας.

2. Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία (Σάββατο βράδυ προς Κυριακή)
Συνεχίζεται κάθε Σάββατο βράδυ προς Κυριακή να τελείται Αναστάσιμη νυχτερινή Θεία Λειτουργία 9:00μ.μ - 00:30π.μ. στο ξωκλήσι της Αγίας Αννας. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται αφενός σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που λόγω της εργασίας τους (π.χ. αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, κ.α.), αφετέρου δε και σε όσους για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν έχουν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν το πρωί της Κυριακής. Η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα , γνωρίζοντας και κατανοώντας τα διάφορα αυτά κωλύματα, με αγάπη και ενδιαφέρον τελεί αυτή την ποιμαντική διακονία, ώστε να δοθεί σε όλους η ευκαιρία του εκκλησιασμού και της μετοχής όλων στα Θεία Μυστήρια.

3. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

4. Κατά το μήνα Σεπτέμβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 6:00μ.μ, ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:30π.μ και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Στο πάθος Του Κυρίου και στο θρήνο Της Θεοτόκου. Κοντάκιο Αγ.Ρωμανού Μελωδού. Μετάφραση πατρός Ανανία Κουτσένη

"Στο πάθος Του Κυρίου και στο θρήνο Της Θεοτόκου. Κοντάκιο Αγ.Ρωμανού Μελωδού. Μετάφραση πατρός Ανανία Κουτσένη".

«Το υπέροχο αυτό κοντάκιο του Αγίου Ρωμανού ψάλλεται στον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας, της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, κάθε χρόνο στις 31 Ιουλίου το απόγευμα μετά τον Εσπερινό της 1ης Αυγούστου, μέσα στη νεοσύστατη ακολουθία της «ΜΕΣΙΤΡΙΑΣ» Παναγίας Μας. 

Η ακολουθία αυτή, η οποία είναι διαμορφωμένη κατά τον τύπο της ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, αποτελεί την πιο κατανυκτική εισαγωγή στην λατρευτική περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταυγούστου, με κορύφωση την εορτή της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, το Μικρό Πάσχα Των Χριστιανών. 

Παρατίθεται ολόκληρο το κοντάκιο μεταφρασμένο στη Νεοελληνική, από τον Μακαριστό πατέρα Ανανία Κουτσένη, προς διευκόλυνση των πιστών, ως προς την κατανόηση των νοημάτων και την καλύτερη συμμετοχή τους, προσευχητικά, στην υπέροχη αυτή ακολουθία.»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: