Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ζώντας υπό πίεση!!!

Ζούμε στην εποχή που ο άνθρωπος έχει κατακτήσει τα περισσότερα επιτεύγματα στη ιστορία του. Παρόλα αυτά η κοινωνία στην οποία ζούμε κυριαρχείται από ένα καθημερινό λαο αθεράπευτο στρες και άγχος. Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές τις καταστάσεις και από πού πρέπει να αντλήσουμε δύναμη για να ανταπεξέλθουμε στους πιεστικού ρυθμούς της ζωής;

  • Δώστε έμφαση στις πνευματικέ σας ανάγκες και στην πνευματική σας συγκροτηση

Κανένα πρόγραμμα, όσο πιεστικό και να είναι, δεν πρέπει να μας στερεί το δικαίωμα και την υποχρέωση να κτίσουμε την πνευματική μας ζωή αντλώντας δύναμη από την ώρα της προσευχής, της μελέτης του Λόγου του Θεού και της επικοινωίας με τους ανθρώπους του Θεού. Η ώρα που αφιερώνουμε στο Θεό είανι η μόνη που δεν πάει ποτέ χαμένη. η ισορροπημένη πνευματική ζωή είανι εκείνη που θα μας βοηθήσει πρώτιστα βα αντέξουμε την πίεση της καθημερινότητας και θα μας οδηγήσει να δημιουργήσουμε μια υγιή ιεραχία αξιών, αναγκών και προτεραιοτήτων για την προσωπική, οικογενειακή και εκκλησιαστική μας ζωή.

  • Μην αφήνετε άλλους να θέτουν τις προτεραιότητες για τη ζωή σας

Μην αφήνεις την καταναλωτική κοινωνία έμμεσα ή άμεσα να καθορίζει ποια πορεία θα πρέπει να ακολουθήσεις Για παράδειγμα, μπορείς να ζήσεις μια πολύ καλύτερη ποιοτικά ζωή παίρνοντας ένα μικρότερο αυτοκίνητο από το να χρειαστεί να δουλεύεις σε δύο βάρδιες για να αποκτήσεις το τελευταίο μοντέλο που η έντεχνη τηλεοπτική τηλεόραση προβάλει. Ζούμε σε μια εποχή που η επιρροή του περιβάλλοντος και της κοινωνίας είναι αυτή που δημιουργεί τις μεγαλύτερες πιέσεις. Μην ακολουθήσεις τις υπαγορεύσεις της και τοποθέτησε τις δικές σου προτεραιότητες με οδηγό το Λόγο του Θεού. Η επιτυχία, όπως ο κόσμος την ορίζει είναι πού διαφορετική τις περισσότερες φορές από εκείνη που ο Λόγος του Θεού περιγράφει και συστήνει.

  • Σκεφτείτε γιατί ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο; Ποίος είναι ο τελικός σκοπός της ύπαρξης μας;

Αν συντονιστέις με το θέλημα του δημιουργού και ανακαλύψεις τον πραγματικό σκοπό της ζωής τότε θα αντλήσεις μια τεράστια πηγή δύναμης που θα βοηθήσουν να ακολουθήσεις μια μοναδική πορέια ζωής απολαμβάνοντας κάθε στιγμή που ο Θεός σου δίνει μέσα από την οικογένεια σου, τη δουλεία σου και την εκκλησία. Ο σκοπός της ζωή δεν είναι ότιδήποτε κοσμικό, τα χρήματα και η εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: