Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάρτιο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Ευχαριστούμε όλους όσοι καθημερινά συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και υπενθυμίζουμε στην αγάπη σας ότι εισφορές μπορούν να γίνονταικαι στον πιο κάτω λογαριασμό:
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Θεμέλιος λίθος στο κοιμητήριο Αγίας Νάπας
Όσοι επιθυμούν να γίνουν κτήτορες της εκκλησίας και να γραφτούν τα ονόματα τους και των δικών τους για την ακολουθία της κτητορικής πράξης μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο (τηλ. 23721465, 99637877).

3. Κατά το μήνα Μάρτιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 5:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45π.μ.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου


Όσοι επιζητούμε την ταπεινοφροσύνη ας μην παύσουμε να εξετάζουμε και να ανακρίνουμε τους εαυτούς μας. Και όταν αισθανθούμε με την καρδιά μας ανώτερον σε όλα τον πλησίον μας, τότε είναι κοντά το δώρο του Θεού, η ταπεινοφροσύνη.

Όπου υπάρχει ταπείνωση, φεύγει η υπερηφάνεια, όπου υπάρχει ο Χριστός, φεύγει ο διάβολος. Η ταπείνωση είναι που σακατεύει τον διάβολο. Είναι το πιο δυνατό σοκ γι’ αυτόν.

Να ενταφιαστείς στον τάφο της ταπείνωσης για να αναστηθείς εν Χριστώ με την απάθεια. Αυτός που έχει ταπείνωση δεν κάνει ποτέ τον δάσκαλο• ακούει, και όταν του ζητηθεί η γνώμη του, μιλάει ταπεινά. Ποτέ δεν λέει: «εγώ» αλλά «ο λογισμός μου, λέει» ή «οι Πατέρες είπαν». Μιλάει δηλαδή σαν μαθητής. Όποιος νομίζει ότι είναι ικανός να διορθώνει τους άλλους, έχει πολύ εγωισμό.

Η δύναμη της ταπεινοφροσύνης: - Είδα όλες τις παγίδες του εχθρού απλωμένες πάνω στη γη. Στέναξα και, είπα: Ποιος άραγε τις ξεπερνάει και γλυτώνει απ’ αυτές; Και άκουσα φωνή που μούλεγε: - Η ταπεινοφροσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: