Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 12 Απριλίου – 20 Μαΐου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:00μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύοντε καθημερινά.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο Ξωκλήσι Αναστάσεως στο νέο κοιμητήριο και στο Ξωκλήσι Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου και να γραφτούν τα ονόματα τους υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως των δικών τους ανθρώπων μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο 99637877.

2. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30π.μ.-9:30π.μ.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Λόγοι σοφίας και χάριτος Γέροντος Παϊσίου


Όσοι επιζητούμε την ταπεινοφροσύνη ας μην παύσουμε να εξετάζουμε και να ανακρίνουμε τους εαυτούς μας. Και όταν αισθανθούμε με την καρδιά μας ανώτερον σε όλα τον πλησίον μας, τότε είναι κοντά το δώρο του Θεού, η ταπεινοφροσύνη.

Όπου υπάρχει ταπείνωση, φεύγει η υπερηφάνεια, όπου υπάρχει ο Χριστός, φεύγει ο διάβολος. Η ταπείνωση είναι που σακατεύει τον διάβολο. Είναι το πιο δυνατό σοκ γι’ αυτόν.

Να ενταφιαστείς στον τάφο της ταπείνωσης για να αναστηθείς εν Χριστώ με την απάθεια. Αυτός που έχει ταπείνωση δεν κάνει ποτέ τον δάσκαλο• ακούει, και όταν του ζητηθεί η γνώμη του, μιλάει ταπεινά. Ποτέ δεν λέει: «εγώ» αλλά «ο λογισμός μου, λέει» ή «οι Πατέρες είπαν». Μιλάει δηλαδή σαν μαθητής. Όποιος νομίζει ότι είναι ικανός να διορθώνει τους άλλους, έχει πολύ εγωισμό.

Η δύναμη της ταπεινοφροσύνης: - Είδα όλες τις παγίδες του εχθρού απλωμένες πάνω στη γη. Στέναξα και, είπα: Ποιος άραγε τις ξεπερνάει και γλυτώνει απ’ αυτές; Και άκουσα φωνή που μούλεγε: - Η ταπεινοφροσύνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: