Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Θυρανοίξια και ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γεωργίου

Ἕνα βίντεο-ἀφιέρωμα γιά τό Ἱερό Παρεκκλήσιο τοῦ Μεγαλομάρτυρος Ἁγίου Γεωργίου, τοῦ ὁποίου τά θυρανοίξια καί ὁ Καθαγιασμός τῆς Ἁγίας Τράπεζης θά γίνουν τήν Κυριακή 3 Ἀπριλίου 2011 καί ὥρα 6:00μ.μ.

Στο λιμάνι της Αγίας Νάπας υπήρχε ένα εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο κτίστηκε από τους κατοίκους της Αγίας Νάπας. Λόγω πολλών στατικών προβλημάτων κρίθηκε αναγκαίο να κατεδαφιστεί και στη θέση του να ανεγερθεί ένα καινούριο.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2007, παρόντος του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριου Γλαύκου Κληρίδη και επί δημαρχίας της κυρίας Βαρβάρας Περικλέους και Προϊσταμένου Ιερέως Πρωτοπρεσβυτέρου Βασιλείου Νικολάου, εντάχθηκε η ανέγερση του εξωκκλησίου στο πολεοδομικό έργο της Κυβερνήσεως.

Στις 3 Νοεμβρίου 2007 κατετέθη ο Θεμέλιος Λίθος από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασίλειο.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 θα τελεστούν τα θυρανοίξια και ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης τελεταρχούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας - Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Τους Ύμνους του Μεγαλομάρτυρος ψέλνει ο πατήρ Παντελεήμων Κάρτσωνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: