Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Οκτώβριο

1. Συνάξεις
• Κάθε Τετάρτη, η ώρα 5:30μ.μ Παράκληση και στις 6:00μ.μ. Κύκλος γραφής - Ομιλία για άντρες, γυναίκες, νέους & νέες
• Κάθε Σάββατο λειτουργούν οι κατηχητικές μας συνάξεις

2. Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία (Σάββατο βράδυ προς Κυριακή)
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι στις 1, 8, 15 , 22 ΚΑΙ 29 Οκτωβρίου 2022 - Σάββατο βράδυ προς Κυριακή - θα τελεστεί νυχτερινή Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία 9:00μ.μ - 00:30π.μ. στο ξωκλήσι των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται αφενός σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που λόγω της εργασίας τους (π.χ. αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, κ.α.), αφετέρου δε και σε όσους για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν έχουν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν το πρωί της Κυριακής. Η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα, γνωρίζοντας και κατανοώντας τα διάφορα αυτά κωλύματα, με αγάπη και ενδιαφέρον τελεί αυτή την ποιμαντική διακονία, ώστε να δοθεί σε όλους η ευκαιρία του εκκλησιασμού και της μετοχής όλων στα Θεία Μυστήρια.

3. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

4. Κατά το μήνα Οκτώβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 5:30μ.μ, ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:00-9:30π.μ και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Διαγωνισμός Χριστιανικού Τραγουδιού


Αγαπητοί μας επισκέπτες,

Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας διοργανώνουμε Διαγωνισμό Χριστιανικού Τραγουδιού. Ο διαγωνισμός ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013 και θα ισχύει μέχρι και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013.

Η μουσική όπως και η στιχουργική είναι δώρα του Θεού. Με τη σωστή καλλιέργειά τους μπορούμε να εξυμνήσουμε τον Θεό και να χαρίσουμε στους συνανθρώπους μας στιγμές χαράς, ειρήνης, αγάπης, ελπίδας και πίστης! Η δύναμη της μουσικής είναι μεγάλη! Ας την εκμεταλλεθούμε για καλό σκοπό. Ας βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στον πολιτισμό μας!

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει σύνθεση μουσικής και συγγραφή στίχου με ορθόδοξο χριστιανικό περιεχόμενο. Πιο κάτω σας παραθέτουμε τους στίχους του τραγουδιού "Έχω τη δύναμη". Είναι στίχοι που δεν έχουν μελοποιηθεί και όποιος επιθυμεί μπορεί να τους μελοποιήσει. 

Μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στέλνοντας μόνο είτε στίχους γραμμένους σε μορφή που μπορούν εύκολα να μελοποιηθούν είτε ολοκληρωμένο τραγούδι, δηλαδή στίχους και μελωδία.

Όποιος συμμετέχει με στίχους, παρακαλούμε να μας στείλει τους στίχους του σε αρχείο κειμένου, μαζί με το ονοματεπώνυμό του, την ηλικία του, το τηλέφωνό του και τη διεύθυνσή του.

Όποιος συμμετέχει με ολοκληρωμένο τραγούδι, παρακαλούμε να μας στείλει το τραγούδι σε μορφή mp3 - δεν παίζει κανένα ρόλο η ποιότητα ηχογράφησης, ένα αρχείο κειμένου μαζί με τις συγχορδίες/παρτιτούρες, μαζί με το ονοματεπώνυμό του, την ηλικία του, το τηλέφωνό του και τη διεύθυνσή του.

Όλα τα πιο πάνω παρακαλούμε να σταλούν στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση churchofagianapa@gmail.com με την ένδειξη "Για τον διαγωνισμό Χριστιανικού Τραγουδιού", μέχρι και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013. Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Μετά το πέρας του διαγωνισμού, οι νικητές σε κάθε κατηγορία θα λάβουν αναμνηστικά δώρα από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αγίας Νάπας.

Πιο κάτω σας παραθέτουμε τους στίχους που αναζητούν μια μελωδία για να ντυθούν:

"Έχω τη δύναμη"

Τη ζωή μου δεν μπορώ να φανταστώ
αν Χριστέ μου εσύ δεν είσαι στην ψυχή μου
απ' το χέρι Σε κρατώ σαν περπατώ
στο σκοτάδι μου να είσαι η Ανατολή μου.

ρεφρέν
Έχω τη δύναμη να ταξιδεύω
να κάνω πράξεις της καρδιάς όλα τα θέλω
με διαβατήριο την πίστη της ψυχής μου
με την ελπίδα, τη χαρά της προσευχής μου.

Στον λαιμό μου τον σταυρό μου τον φορώ
τον σηκώνω και βαδίζω μες στη μέρα
κι αν υπάρχουνε στιγμές που κουραστώ
Συ Χριστέ μου τον σηκώνεις για εμένα.


Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις συμμετοχές σας! Καλή επιτυχία και καλή έμπνευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: