Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιούνιο

1. Η Νηστεία των Αγίων Αποστόλων
Ονομάζεται έτσι γιατί προηγείται των δύο Αποστολικών Εορτών. Της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 29 Ιουνίου και της Συνάξεως των δώδεκα Αποστόλων στις 30 Ιουνίου. Τη νηστεύουμε προς τιμή τους και τους μιμούμεθα που νήστευαν και εγκρατεύοντο μέχρι θανάτου για να μας διδάξουν τις Ευαγγελικές Αλήθειες. Η νηστεία αυτή δεν έχει καθορισμένη χρονική περίοδο. Αρχίζει τη Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων και λήγει στις 29 Ιουνίου (στις 29 δε νηστεύουμε εκτός αν πέσει Τετάρτη ή Παρασκευή οπότε καταλύουμε ψάρι). Φέτος η νηστεία αρχίζει από τις 20 Ιουνίου και λήγει στις 29. Είναι η ίδια με τη νηστεία των Χριστουγέννων.
*Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το θέμα της νηστείας συμβουλευτείτε τον πνευματικό σας.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο Ξωκλήσι Αναστάσεως στο νέο κοιμητήριο και στο Ξωκλήσι Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου και να γραφτούν τα ονόματα τους υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως των δικών τους ανθρώπων μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο 99637877.

3. Κατά το μήνα Ιούνιο ο Εσπερινός αρχίζει στις 7:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:00π.μ.-9:30π.μ., και τις καθημερινές 6:30π.μ - 8:30π.μ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Πονάει το έμβρυο όταν του κάνουν έκτρωση;



Την απάντηση την δίνει ο γιατρός Bernard Nathanson όπου με τη βοήθεια του υπερήχου καταδεικνύει την αγωνία που έχει το έμβρυο μόλις ξεκινάει διαδικασία της επέμβασης. Από 140 παλμούς το δευτερόλεπτο που έχει η καρδούλα του ανεβαίνει στους 200 μόλις τα χειρουργικά εργαλεία του δολοφόνου γιατρού τρυπήσουν τον αμνιακό σάκο .
Μόλις το έμβρυο καταλάβει το τέλος του ανοίγει το στοματάκι του , βγάζει μια σιωπηλή κραυγή , και παραδίδει τη ψυχούλα του στον Δημιουργό της .

Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι γιατροί γιατί όταν κάνουν αμνιοκέντηση ( χρησιμοποιείται μία πολύ λεπτή βελόνα την οπoία οδηγεί με τη βοήθεια υπερήχων στη μήτρα της γυναίκας μέσω της κοιλιάς. Λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα υγρού και η βελόνα αφαιρείται.) και κατά λάθος η βελόνα ακουμπήσει το μωρό , το μωρό τινάζεται και οι βιαίες αντιδράσεις του καταγράφονται στον υπέρηχο .

Φεύγει όμως με ένα παράπονο από τους γονείς του : γιατί δεν συνεργάστηκαν με τον Θεό να έλθουν και αυτά στον κόσμο τούτο να ζήσουν τη ζωή τους ....

Στον αλλο κόσμο που τα στέλνουν οι γονείς τους , παρακαλούν τον Θεό να στείλει μια τιμωρία στους γονείς τους για να καταλάβουν το σφάλμα τους . Αραγε ο Θεός θα τα εισακούσει ?

Ακούστε το όραμα που είδε ο π. Εφραίμ από την Αριζόνα της Αμερικής ( ένας αγιασμένος άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται σε ιεραποστολή στην Αμερική και έχει δημιουργήσει 20 μοναστήρια εκεί ) για την τύχη των γυναικών που έκαναν έκτρωση και εφυγαν αμετανοήτες και ανεξομολόγητες από την παρούσα ζωή.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: