Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 6 Μαϊου –12 Ιουνίου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:30μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ., όταν δεν υπάρχουν εορτάζοντες η Θ. Λειτουργία θα τελείται 5:45π.μ.- 7:15π.μ. – Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύουντε καθημερινά.

2. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:30π.μ.και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η Ιεραποστολική δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απλώνεται σε πολλές χώρες της Αφρικής, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Ασίας, της Ινδίας και αλλού.
Η Εκκλησία διακονώντας τον όλο άνθρωπο, παράλληλα με το πνευματικό της έργο οικονομεί και τις καθημερινές ζωτικές ανάγκες του. Η ποιμαντική αυτή διακονία αφορά διάφορους τομείς όπως την παιδεία, την υγεία, την εξασφάλιση των βασικών ειδών διατροφής και καθαρού πόσιμου νερού, τα γεωργικά – κτηνοτροφικά προγράμματα, την τεχνολογική ανάπτυξη και γενικότερα τη φιλανθρωπία και κοινωνική πρόνοια.
Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ σε στενή συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παραλιμνίου, τις ενορίες Σωτήρας, Φρενάρους , Βρυσούλλων καθώς και με άλλες ενορίες και Xριστιανικούς Συνδέσμους της Μητροπόλεώς μας, αλλά και από άλλα μέρη της Κύπρου, δραστηριοποιείται ως εξής:
• Με την ανοικοδόμηση, την ανακαίνιση και επέκταση αρκετών εκκλησιών και σχολείων στην Ουγκάντα και Τανζανία.
• Δόθηκαν οικονομικές βοήθειες για αγορά φαρμάκων και άλλων αναγκών.
• Στάλθηκαν ιατροφαρμακευτική βοήθεια, τρόφιμα, ρουχισμός, μαγειρικά σκεύη, πιάτα, ποτήρια, σερβίτσια, γραφική ύλη, μηχανήματα και άλλα είδη.
• Στάλθηκαν επίσης λειτουργικά σκεύη, λειτουργικά βιβλία και γενικά εκκλησιαστικά είδη.
• Υπάρχει πρόγραμμα υποτροφιών για φτωχά και ορφανά παιδιά.
Ο πνευματικός εμπνευστής και καθοδηγητής της ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ είναι ο αγαπητός συμπρεσβύτερος και Ιατρός, π. Αναστάσιος Πογιατζής, ο οποίος μαζί με πολλούς κληρικούς και λαϊκούς εργάζονται για να φέρουν εις πέρας το άγιο αυτό έργο.
Ο π. Αναστάσιος διακόνησε: Στην Κένυα, για κάποιο χρονικό διάστημα, τα έτη 1993 και 1995. Στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας από το 1998 μέχρι το 2004. Στη συνέχεια, παρεκλήθη από τον Μητροπολίτη Μουάνζα (τότε Επίσκοπο Μπουκόμπα) κ. Ιερώνυμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην επαρχία του (Τανζανία). Εργάσθηκε εκεί από το 2005 έως και το 2009. Πρέπει να τονίσουμε ότι, ο π. Αναστάσιος όταν προσκαλείται να εργασθεί σε κάποιο μέρος της εξωτερικής Ιεραποστολής, πηγαίνει με σκοπό να παραμείνει όσο τού επιτρέπουν η υγεία του και οι δυνάμεις του. Όταν αναχωρεί από κάποιον τόπο, αναγκάζεται να το κάνει παρά την θέληση του, λόγω προβληματικών καταστάσεων και δυσκολιών οι οποίες δημιουργούνται. Θεωρούμε καλό, να έχουν οι αγαπητοί αναγνώστες, μία εικόνα τού πολύ μεγάλου και εξαιρετικά κοπιαστικού έργου τού π. Αναστασίου. Γι’ αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε αριθμούς. Εξέταζε κάθε μέρα κατά μέσο όρο 25-30 ασθενείς όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι γέροντες, «από φυλακής πρωίας μέχρι (βαθείας) νυκτός». Σε ερώτησή μας, πόσους ασθενείς υπολογίζει ότι έχει δει όλα αυτά τα χρόνια, μάς απάντησε• «με τη βοήθεια τού Θεού περίπου 25.000 (είκοσιπέντε χιλιάδες)».
Τώρα, διά τού δραστηρίου Επισκόπου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου, ο Θεός, καλεί τον π. Αναστάσιο, στη Μεγαλόνησο αυτή της Νοτιοανατολικής Αφρικής και σύντομα αναχωρεί προς τα εκεί, με τις ευχές και προσευχές όλων μας. Την όλη ιεραποστολική του προσπάθεια στηρίζουν και βοηθούν ποικιλοτρόπως πολλοί αδελφοί μας εκ των μετόπισθεν με οικονομική ενίσχυση για ανέγερση εκκλησιών, υποτροφιών παιδιών, λειτουργία σχολείων κ.τ.λ..
Η οργάνωση και η αποστολή οικονομικής και άλλης βοήθειας προς τους Αφρικανούς αδελφούς μας δεν είναι άμεση ευθύνη του πατρός Αναστασίου. Τόσο η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και ο Ι. Μ. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παραλιμνίου, όσο και οι άλλοι συνεργάτες (ενορίες, Χριστιανικοί Σύνδεσμοι) αναλαμβάνουν τη συλλογή της οικονομικής και άλλης βοήθειας και αυτοί έχουν την πλήρη ευθύνη για την αποστολή της.

Όλα τα οικονομικά της ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ τα ελέγχει οικονομική επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει όλες τις συναλλαγές (εισπράξεις εισφορών και δωρεών, απαραίτητες πληρωμές, αποστολή χρημάτων στις Ιεραποστολές). Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται πάντα με την έκδοση των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων. Όλοι οι δωρητές που προσφέρουν χρήματα αποφασίζουν οι ίδιοι για ποιο συγκεκριμένο σκοπό θα ήθελαν να διατεθούν τα χρήματά τους (πάντα για τις ανάγκες της Ιεραποστολής) και οι αποδείξεις είσπραξης εκδίδονται ανάλογα, αναγράφοντας επακριβώς το σκοπό.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι με τον οποιονδήποτε τρόπο έχουν συνεισφέρει στο Ιεραποστολικό μας έργο. Ακόμη και η πιο μικρή εισφορά σώζει ζωές!


π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: