Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Ιανουάριο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Εξωκλήσι Πάντων των εν Κύπρω Αγίων στο νέο κοιμητήριο Αγίας ΝάπαςΜε χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου τελέστηκε η ακολουθία του θεμελίου λίθου στο νέο μας εξωκλήσι. Με την βοήθεια του Θεού, της Παναγίας μας και των εν Κύπρω Αγίων στοχεύουμε στην ολοκλήρωση του ναού έτσι ώστε με τον νέο χρόνο να μπορούμε να Λειτουργούμε κάθε Σάββατο και να μνημονεύουμε τους κεκοιμημένους μας. Για τον εξοπλισμό του υπό ανέγερση νέου εξωκλησίου έχουν παραγγελθεί τα πιο κάτω εκκλησιαστικά είδη για τα οποία δεχόμαστε εισφορές. Μάριος Πέροικο τηλ. 99637877.

ΑΡΤΟΦΟΡΙΟ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ

€2.000

7 ΚΑΝΔΗΛΙΑ (€1000 το ένα)

€7.000

ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ

€2.000

2 ΚΕΡΟΠΗΓΙΑ (€400/ένα)

€800

2 ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΑ (€2000/ένα)

€4.000

2 ΑΚΟΙΜΗΤΕΣ ΚΑΝΔΗΛΕΣ (€1.000/μία)

€2.000

ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ

€2.500

ΖΕΟΝ

€700

2 ΠΟΛΥΕΛΑΙΟΙ  (€2500/ένας)

€5000

2 ΦΑΝΑΡΙΑ  (€400/ένα)

€800

2 ΚΕΡΟΣΤΑΤΕΣ (€1.500/ένα)

 

€3.000

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

€1.000

9 ΚΑΜΠΑΝΕΣ (€800/μία)

€7200

ΘΥΜΙΑΤΟΣ

€1000


3. Κατά το μήνα Ιανουάριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 4:30 μ.μ., ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45 π.μ. και τις καθημερινές 6:30-8:20 π.μ.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Η Ιεραποστολική δράση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απλώνεται σε πολλές χώρες της Αφρικής, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Ασίας, της Ινδίας και αλλού.

Η Εκκλησία διακονώντας τον όλο άνθρωπο, παράλληλα με το πνευματικό της έργο οικονομεί και τις καθημερινές ζωτικές ανάγκες του. Η ποιμαντική αυτή διακονία αφορά διάφορους τομείς όπως την παιδεία, την υγεία, την εξασφάλιση των βασικών ειδών διατροφής και καθαρού πόσιμου νερού, τα γεωργικά – κτηνοτροφικά προγράμματα, την τεχνολογική ανάπτυξη και γενικότερα τη φιλανθρωπία και κοινωνική πρόνοια.

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ σε στενή συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παραλιμνίου, τις ενορίες Σωτήρας, Φρενάρους , Βρυσούλλων καθώς και με άλλες ενορίες και Xριστιανικούς Συνδέσμους της Μητροπόλεώς μας, αλλά και από άλλα μέρη της Κύπρου, δραστηριοποιείται ως εξής:
• Με την ανοικοδόμηση, την ανακαίνιση και επέκταση αρκετών εκκλησιών και σχολείων στην Ουγκάντα και Τανζανία.
• Δόθηκαν οικονομικές βοήθειες για αγορά φαρμάκων και άλλων αναγκών.
• Στάλθηκαν ιατροφαρμακευτική βοήθεια, τρόφιμα, ρουχισμός, μαγειρικά σκεύη, πιάτα, ποτήρια, σερβίτσια, γραφική ύλη, μηχανήματα και άλλα είδη.
• Στάλθηκαν επίσης λειτουργικά σκεύη, λειτουργικά βιβλία και γενικά εκκλησιαστικά είδη.
• Υπάρχει πρόγραμμα υποτροφιών για φτωχά και ορφανά παιδιά.

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ συνεργάζεται στενά με τον αγαπητό συμπρεσβύτερο και Ιατρό, π. Αναστάσιος Πογιατζής, ο οποίος μαζί με πολλούς κληρικούς και λαϊκούς εργάζονται για να φέρουν εις πέρας το άγιο αυτό έργο.

Ο π. Αναστάσιος διακόνησε: Στην Κένυα, για κάποιο χρονικό διάστημα, τα έτη 1993 και 1995. Στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας από το 1998 μέχρι το 2004. Στη συνέχεια, παρεκλήθη από τον Μητροπολίτη Μουάνζα (τότε Επίσκοπο Μπουκόμπα) κ. Ιερώνυμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην επαρχία του (Τανζανία). Εργάσθηκε εκεί από το 2005 έως και το 2009. Πρέπει να τονίσουμε ότι, ο π. Αναστάσιος όταν προσκαλείται να εργασθεί σε κάποιο μέρος της εξωτερικής Ιεραποστολής, πηγαίνει με σκοπό να παραμείνει όσο τού επιτρέπουν η υγεία του και οι δυνάμεις του. Όταν αναχωρεί από κάποιον τόπο, αναγκάζεται να το κάνει παρά την θέληση του, λόγω προβληματικών καταστάσεων και δυσκολιών οι οποίες δημιουργούνται. Θεωρούμε καλό, να έχουν οι αγαπητοί αναγνώστες, μία εικόνα τού πολύ μεγάλου και εξαιρετικά κοπιαστικού έργου τού π. Αναστασίου. Γι’ αυτό το σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε αριθμούς. Εξέταζε κάθε μέρα κατά μέσο όρο 25-30 ασθενείς όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι γέροντες, «από φυλακής πρωίας μέχρι (βαθείας) νυκτός». Σε ερώτησή μας, πόσους ασθενείς υπολογίζει ότι έχει δει όλα αυτά τα χρόνια, μάς απάντησε• «με τη βοήθεια τού Θεού περίπου 25.000 (είκοσιπέντε χιλιάδες)».

Τώρα, διά τού δραστηρίου Επισκόπου Μαδαγασκάρης κ. Ιγνατίου, ο Θεός, καλεί τον π. Αναστάσιο, στη Μεγαλόνησο αυτή της Νοτιοανατολικής Αφρικής και σύντομα αναχωρεί προς τα εκεί, με τις ευχές και προσευχές όλων μας. Την όλη ιεραποστολική του προσπάθεια στηρίζουν και βοηθούν ποικιλοτρόπως πολλοί αδελφοί μας εκ των μετόπισθεν με οικονομική ενίσχυση για ανέγερση εκκλησιών, υποτροφιών παιδιών, λειτουργία σχολείων κ.τ.λ..

Η οργάνωση και η αποστολή οικονομικής και άλλης βοήθειας προς τους Αφρικανούς αδελφούς μας δεν είναι άμεση ευθύνη του πατρός Αναστασίου. Τόσο η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και ο Ι. Μ. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παραλιμνίου, όσο και οι άλλοι συνεργάτες (ενορίες, Χριστιανικοί Σύνδεσμοι) αναλαμβάνουν τη συλλογή της οικονομικής και άλλης βοήθειας και αυτοί έχουν την πλήρη ευθύνη για την αποστολή της.

Όλα τα οικονομικά της ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ τα ελέγχει οικονομική επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει όλες τις συναλλαγές (εισπράξεις εισφορών και δωρεών, απαραίτητες πληρωμές, αποστολή χρημάτων στις Ιεραποστολές). Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται πάντα με την έκδοση των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων. Όλοι οι δωρητές που προσφέρουν χρήματα αποφασίζουν οι ίδιοι για ποιο συγκεκριμένο σκοπό θα ήθελαν να διατεθούν τα χρήματά τους (πάντα για τις ανάγκες της Ιεραποστολής) και οι αποδείξεις είσπραξης εκδίδονται ανάλογα, αναγράφοντας επακριβώς το σκοπό.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι με τον οποιονδήποτε τρόπο έχουν συνεισφέρει στο Ιεραποστολικό μας έργο. Ακόμη και η πιο μικρή εισφορά σώζει ζωές!

π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ


Σημείωση: Η Ομάδα φίλων ιεραποστολής δραστηριοποιείται ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου δια την ενίσχυσιν με οιονδήποτε τρόπον του ιεραποστολικού έργου της Ορθόδοξης Εκκλησίας εις τας χώρας της Αφρικανικής Ηπείρου και αλλαχού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: