Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 6 Μαϊου –12 Ιουνίου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:30μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ., όταν δεν υπάρχουν εορτάζοντες η Θ. Λειτουργία θα τελείται 5:45π.μ.- 7:15π.μ. – Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύουντε καθημερινά.

2. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:30π.μ.και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στη Μαδαγασκάρη βρέθηκε αποστολή της Μητρόπολης Κωνστάντιας - Αμμοχώστου


Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Ιεραποστολής στην βορειοανατολική Μαδαγασκάρη.
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της Ιεραποστολής στην βορειοανατολική Μαδαγασκάρη.
Λευκωσία: Στη Μαδαγασκάρη βρέθηκε για δέκα μέρες εννεαμελής ομάδα Λειτουργών Υγείας και Φίλων της Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνστάντιας – Αμμοχώστου, με σκοπό την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους τομείς της οδοντιατρικής, παιδιατρικής και γενικής ιατρικής . 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ιατρική ομάδα πρόσφερε υπηρεσίες στην πόλη Αμπατουτραζάκα στην βορειοανατολική Μαδαγασκάρη και σε απομακρυσμένα χωριά της περιοχής λειτουργώντας κινητή κλινική. 

Όπως αναφέρεται, η ομάδα παρείχε ιατροφαρμακευτική αγωγή σε χίλιους ασθενείς ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος ή θρησκείας οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε κάποιο ιατρικό κέντρο για την κάλυψη των ζωτικών υγειονομικών αναγκών τους. 

Πρόκειται για την πρώτη κυπριακή ιατρική αποστολή της ομάδας των Λειτουργών Υγείας και Φίλων Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνστάντιας – Αμμοχώστου στη Μαδαγασκάρη, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου 2011, προστίθεται.

Η ομάδα απαρτιζόταν από τον Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Πογιατζή ιερέα και Ειδικό Παθολόγο, τον Δρ Θεόδωρο Κυπριανού Πνευμονολόγο-Εντατικολόγο Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν. Λευκωσίας, την Δρ Στέλλα Μισιαούλη-Δημητρίου, Παιδίατρο βουλευτή, την Δρ Όλγα Σοφοκλέους Οδοντίατρο, την Δρ Μαργαρίτα Μιχαηλίδου Παθολόγο, τους νοσηλευτές της Εντατικής Μονάδας του Γ.Ν. Λευκωσίας Κωνσταντίνα Ρουσιά και Άρη Τράπαλη, τη Δήμητρα Κυπριανού εθελόντρια και την Φωτορεπόρτερ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Κάτια Χριστοδούλου.

Η αποστολή ήταν υπό την επίβλεψη του Μητροπολίτη Μαδαγασκάρης Ιγνάτιου, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Αναδημοσίευση από: Εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: