Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 12 Απριλίου – 20 Μαΐου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:00μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύοντε καθημερινά.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο Ξωκλήσι Αναστάσεως στο νέο κοιμητήριο και στο Ξωκλήσι Αγίων Βασιλείου και Αγάπης στην Αγία Νάπα. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου και να γραφτούν τα ονόματα τους υπέρ υγείας και υπέρ αναπαύσεως των δικών τους ανθρώπων μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο 99637877.

2. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30π.μ.-9:30π.μ.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Οργή και θυμός

Όποιος θέλει να γίνει τέλειος και επιθυμεί να αγωνισθεί τον πνευματικό αγώνα νόμιμα, πρέπει να αποξενωθεί από κάθε ελάττωμα οργής και θυμού. Ας ακούσει τι του παραγγέλλει το σκεύος της εκλογής, ο Απ. Παύλος : « πάσα πικρία και οργή και θυμός και κραυγή και βλασφημία αρθήτω αφ’ υμών συν πάση κακία». Και λέγοντας «πάσαν» δεν μας άφησε καμιά πρόφαση θυμού ως δήθεν αναγκαίου ή εύλογου. Εκείνος επομένως που θέλει να διορθώσει τον φταίχτη αδελφό ή θέλει να του επιβάλλει επιτίμια, ας φροντίζει να φυλάει τον εαυτό του ατάραχο μήπως, ενώ θέλει να θεραπεύσει τον άλλον, πάρει ο ίδιος την αρρώστια του. Και τότε θα πουν το ευαγγελικό: « ιατρέ, θεράπευσον σεαυτόν». Και αλλού πάλι λέει σχετικά η Γραφή: « τι βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου την δε εν τω σω οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς;» ( Μτθ. 7,3).

Κασσιανού του Ρωμαίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποοο.. φοβερή η φωτογραφία και για την αθώα απόφαση για αλλαγή που βλέπει κανείς στην έκφραση ενός αθώου γλυκού μωρού, που μωρά πρέπει να γίνουμε στην καρδία, και είναι μια απόδειξη αυτή η φωτογραφία ότι απόφαση για αλλαγή έχουν ακόμα και αυτοί που έχουν γίνει ήδη μωρά στην καρδιά. Αλλά έχει πολύ πλάκα και ταυτόχρονα είναι ευφάνταστη επιλογή εικόνας..