Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάρτιο

1. Φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας
Ευχαριστούμε όλους όσοι καθημερινά συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας και υπενθυμίζουμε στην αγάπη σας ότι εισφορές μπορούν να γίνονταικαι στον πιο κάτω λογαριασμό:
Αρ. Λογαριασμού: 357034157613, ΙΒΑΝ: CY38 0020 0195 0000 3570 3415 7613 SWIFT/BIC: BCYPCY2N - ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Αριθμός τηλεφώνου για υπηρεσία QuickPay: 99999122
Όλες οι εισφορές διατίθενται για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες καθώς και για την στήριξη αρρώστων αδελφών μας.

2. Θεμέλιος λίθος στο κοιμητήριο Αγίας Νάπας
Όσοι επιθυμούν να γίνουν κτήτορες της εκκλησίας και να γραφτούν τα ονόματα τους και των δικών τους για την ακολουθία της κτητορικής πράξης μπορούν να αποταθούν στον κ.Μάριο Πέροικο (τηλ. 23721465, 99637877).

3. Κατά το μήνα Μάρτιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 5:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:45π.μ.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κύριος ελέους!

"Ζητείτε τον Κύριον, ενόσω δύναται να ευρεθή.
Επικαλείσθε Αυτόν, ενόσω είναι πλησίον".
(Ησαΐας νε΄ 6)


Μια μόνο φράση, μια μόνο κραυγή αναλογεί σε κάθε άνθρωπο για να την ξεστομίσει στην πρώτη του επαφή με το Θεό:
"Ελέησέ με".
"Ελέησέ με", φωνάζει αμέτρητες φορές ο Δαβίδ μέσα στους ψαλμούς του.
"Ελέησέ μας", φώναζαν οι δυο τυφλοί που ακολουθούσαν τον Ιησού.
"Ελέησέ με", κραύγαζε η γυναίκα με τη δαιμονισμένη κόρη.
"Θεέ μου, ελέησέ με τον αμαρτωλό", έκραζε και ο τελώνης χτυπώντας το στήθος του. Όλοι αυτοί πλησίασαν το Θεό ζητώντας έλεος κι όχι να βρουν το δίκιο τους.
Μα είναι άραγε τόσο απλό, το να φτάσεις στο σημείο να εκζητήσεις το έλεος και την επέμβαση του Θεού στη ζωή σου;
Η απάντηση είναι αρνητική. Ζητούμε το έλεος κάποιου, όταν οι ελπίδες μας έχουν συντριβεί, οι υποσχέσεις που αποσπάσαμε αποδείχτηκαν χωρίς αντίκρισμα, όταν τα αδιέξοδα μας έχουν κυκλώσει. Στα πνευματκά πράγματα η αναλογία είναι ακόμη πιο σκληρή για μας. Αν συναισθάνεσαι το βάρος της δουλείας που σου προσδίδει η αμαρτία, αν νιώθεις χαμένος μέσα στο ψέμα αυτού του κόσμου, αν οι περιστάσεις σε πιέζουν αφόρητα κι ανθρώπινο χέρι δεν μπορεί να σε συνδράμει, τότε και μόνο είναι εύκολο να ζητήσεις το έλεος και τη χάρη του Θεού. Να εναποθέσεις το είναι σου στα πόδια του Ιησού Χριστού.
Και θα βρεις έλεος, θα βρεις χάρη, θα νιώσεις το φορτίο της ενοχής να σηκώνεται και το βάλσαμο της αγάπης του Θεού να σε γιατρεύει.
Θα βρεις έλεος και οικτιρμούς, τα σπλάγχνα της αγάπης του Κυρίου, όπως βρήκα κι εγώ, κι όσοι ταπεινά ζητήσαμε το ζωντανό Θεό, την παρουσία Του, την επέμβασή Του, τη λύτρωση που χαρίζει εν Χριστώ.
Φώναξε κι εσύ φίλε μου και θα εισακουσθείς.


Πνευματικές Εκδόσεις

Ημερομηνία Ανάρτησης: 15/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: