Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Το γράμμα


Ένας νεαρός, πιστός του Ιησού Χριστού, είχε να ταξιδέψει αεροπορικώς και μάλιστα να αλλάξει τρία αεροπλάνα για να φτάσει στον προορισμό του. Εν πτήσει στρώθηκε να γράψει λίγες γραμμές στη μητέρα του. Αισθανόταν έντονα την παρουσία του Θεού, την πληρότητα που μόνο ο Χριστός χαρίζει. «Μητέρα» έγραφε, «θα σου αραδιάσω τις σκέψεις που κλωθογυρίζουν στο μυαλό μου. Νομίζω θα σε βοηθήσουν τον καιρό της απουσίας μου: Ο Θεός είναι πολύ αγαθός για να φέρει στη ζωή μας κάτι κακό. Ο Θεός είναι πολύ σοφός για να κάνει λάθος. Ο Θεός είναι πολύ βαθύς για να μπορέσουμε να Τον καταλάβουμε...» Συμπλήρωσε λίγα λόγια ακόμη και ταχυδρόμησε το γράμμα στο επόμενο αεροδρόμιο. Το τελευταίο αεροπλάνο που πήρε δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του. Ένα ατύχημα «μετακόμισε» το παιδί του Θεού στην Ουράνια Πατρίδα. Όμως το γράμμα έφτασε κι ήταν η μεγαλύτερη και η καλύτερη παρηγοριά για την πιστή μητέρα του. Ο Θεός είχε προετοιμάσει τον δικό Του άνθρωπο και κάλυψε, με την έμπνευση που του έδωσε, όλα τα ερωτηματικά και τις απορίες που δημιουργήθηκαν.

Ο Θεός που πιστεύουμε, ο ζωντανός Θεός της Αγίας Γραφής, είναι γεμάτος αγάπη και έλεος για μας, όλος τρυφεράδα και στοργή. Αυτός ο Θεός, ο Πατέρας μας, βλέπει αιώνια, ενώ εμείς προσωρινά. Κοιτάζει το πνευματικό μας συμφέρον, ενώ εμείς την καλοπέρασή μας. Σκέφτεται για μας με ορίζοντα πλατύ. Όποιος Τον έχει Πατέρα του, ακουμπάει γαληνεμένος στους δυνατούς Του βραχίονες και ησυχάζει στην πρόνοιά Του.

Κύριέ μου, βγάλε από μέσα μου κάθε ίχνος αμφιβολίας και απιστίας και αγωνίας και ησύχασε την ψυχή μου με την αγάπη Σου. Μάθε με να Σε εμπιστεύομαι για όλα και να γαληνεύω στο θέλημά Σου. Γέμισέ με με τη γλυκιά παρηγοριά Σου και με τη χαρά του Προσώπου Σου.



Πάσα δόσις αγαθή, και παν δώρημα τέλειον, είναι άνωθεν, καταβαίνον από του Πατρός των φώτων, εις τον οποίον δεν υπάρχει αλλοίωσις ή σκιά μεταβολής.

Ιακώβου α΄ 17


Ημερομηνία Ανάρτησης: 12/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: