Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Απρίλιο

1. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:00μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:35π.μ.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το μέλλον

Ο άνθρωπος που δεν κοιτάζει και στο μέλλον παρά μονάχα στο παρόν, δεν είναι σοφός και θα αντιμετωπίσει προβλήματα αξεπέραστα. Θάρθει κάποια στιγμή που θα μετανοήσει πικρά για τη στάση του αυτή.
Ήτανε κάποιος, που περνούσε αρκετά καλά, μα ένιωσε μια ενόχληση στο μάτι του. Πήγε σε κάποιο γιατρό, οφθαλμίατρο, που αφού τον εξέτασε καλά του λέει:
-Ξέρεις να παίζεις κανένα όργανο;
-Όχι απάντησε αυτός. Δε μου χρειάστηκε ποτέ.
-Κοίταξε, του λέει πάλι ο γιατρός. Σε λίγους μήνες, το πολύ έξι, θα τυφλωθείς τελείως. Γι' αυτό, φρόντισε στο διάστημα αυτό να μάθεις κανένα όργανο να παίζεις, σαν τυφλός, για να βγάζεις το ψωμί σου. Έτσι και έγινε. Ο άνθρωπος αυτός, τυφλός τώρα, κάθεται σε μια γωνιά και ψευτοπαίζει κάποιο βιολί και βγάζει το ψωμί του.

Και το ερώτημα είναι... Κάποια μέρα, αργά ή γρήγορα, θα φύγουμε από τον κόσμο τούτο και θα βρεθούμε μπροστά στον ουράνιο Πατέρα μας και θα λογοδοτήσουμε, θέλοντας και μη, τι κάναμε εδώ κάτω στον κόσμο. Τι στάση κρατήσαμε:
Απέναντι στην αγάπη Του. Ο Θεός αγάπησε και αγαπά τον άνθρωπο και από αγάπη θυσίασε τον Υιό Του πάνω στο σταυρό για να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας και να ζήσουμε μια ζωή πλούσια και ευτυχισμένη στον Ουρανό. Τι κάναμε απέναντι σ' αυτό το μεγάλο έργο;
Απέναντι στην αγιότητά Του. Ο Θεός είναι άγιος, και μας προσφέρει την αγιότητά Του διά του Αγίου Πνεύματος, να ζήσουμε και να περπατήσουμε, καθώς ο Κύριος Ιησούς Χριστός περπάτησε. Εμείς, τι κάναμε στην προσφορά Του αυτή; Δείξαμε ενδιαφέρον, προσφέραμε τον εαυτό μας, ή εξακολουθήσαμε να ζούμε μέσα στις επιθυμίες μας, μέσα στην ακαθαρσία μας, μέσα στην άθλια ζωή μας όπως και πριν;
Τι κάναμε απέναντι στο έλεός Του; Εμείς Τον γνωρίσαμε, Τον αγαπήσαμε, πήραμε το Λόγο Του τον Άγιο στα χέρια μας, για να δούμε τι έκανε ο Χριστός για μας και τι ζητάει από μας;
Αγνοήσαμε μήπως το μέλλον; Αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μέλλον, αυτήν την αιωνιότητα, και να λογοδοτήσουμε για τα όσα κάναμε εδώ κάτω στον κόσμο τούτο. Εάν αποδεχθήκαμε την αγάπη Του, το έλεός Του, τα σχέδιά Του. Είναι κάτι που πρέπει να το δεχθούμε και να αποφασίσουμε, από τον κόσμο τούτο.
Πρέπει να το σκεφθούμε και να αντιμετωπίσουμε το μέλλον.



«Πνευματικές Εκδόσεις»


Ημερομηνία Ανάρτησης: 13/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: