Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Μάιο

1. Πασχαλινό Σαρανταλείτουργο 6 Μαϊου –12 Ιουνίου στην Εκκλησία της Παναγίας
Καθημερινά Εσπερινός 6:30μ.μ.- Θ. Λειτουργία 6:30π.μ.- 8:30π.μ., όταν δεν υπάρχουν εορτάζοντες η Θ. Λειτουργία θα τελείται 5:45π.μ.- 7:15π.μ. – Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο παγκάρι για να σημειώσουν τα ονόματα των δικών τους υπερ υγείας και υπέρ αναπαύσεως τα οποία θα μνημονεύουντε καθημερινά.

2. Κατά το μήνα Απρίλιο ο Εσπερινός και το Μέγα Απόδειπνο αρχίζουν στις 6:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30-9:30π.μ.και τις καθημερινές 6:30-8:30π.μ.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Νήσος Αγίων!!!

«χρῆσι εἶνε νὰ φουμίσωμεν τὴν ἅγια νῆσσον, καὶ ὅσον τὴν φουμίσω δὲν θέλω πεῖν ψέματα» (Λεόντιος Μαχαιράς 15ος αιώνας)

Έτσι αποκάλεσε ο Κύπριος χρονογράφος Λεόντιος Μαχαιράς την Κύπρον μας «ἁγίαν νῆσον». Νήσος αγίων για το πλήθος τών Αγίων και των Μαρτύρων της. Χαρακτηρισμός που θα μείνει στην ιστορία.
Ο ιστορικός αυτός χαρακτηρισμός, η ταυτότητα πλέον της Ορθοδόξου εκκλησίας της Κύπρου μας, αποτελεί το όνομα της ταπεινής μας προσπάθειας.
Ο ιστοχώρος Νήσος Αγίων αποτελεί μια πύλη ενημέρωσης, παρουσίασης και προβολής των ποικίλων λατρευτικών και πνευματικών ευκαιριών της ζωής της Εκκλησίας μας.
Στόχος μας, είναι ο ιστοχώρος αυτός να προσφέρει στο ευσεβές πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, μέσα από τον διαρκώς αυξανόμενο και εξελισσόμενο χώρο του διαδικτύου, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό, για το ευρύ φάσμα των πνευματικών ευκαιριών της ζωής της εκκλησίας μας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η δικής σας συνδομή είναι απαραίτητη. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: info@nisosagion.com ή μέσο της φόρμας επικοινωνίας μας.http://www.nisosagion.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: