Τα νέα του Ιερού Ναού μας για τον Δεκέμβριο

1. Σημειώσεις
Συνεχίζεται κάθε Σάββατο βράδυ προς Κυριακή να τελείται Αναστάσιμη νυχτερινή Θεία Λειτουργία 9:00μ.μ - 00:30π.μ. στο ξωκλήσι της Αγίας Άννας . Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται αφενός σε όλους τους ευλαβείς πιστούς που λόγω της εργασίας τους (π.χ. αστυνομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, στρατιωτικούς, κ.α.), αφετέρου δε και σε όσους για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δεν έχουν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν το πρωί της Κυριακής. Η τοπική Εκκλησία ως φιλόστοργος μητέρα , γνωρίζοντας και κατανοώντας τα διάφορα αυτά κωλύματα, με αγάπη και ενδιαφέρον τελεί αυτή την ποιμαντική διακονία, ώστε να δοθεί σε όλους η ευκαιρία του εκκλησιασμού και της μετοχής όλων στα Θεία Μυστήρια.

2. Εξωκλήσι Μεγάλου Βασιλείου και Αγίας Αγάπης
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε στην φάση εικονογράφησης του τέμπλου στο εξωκλήσι των Αγίων Βασιλείου και Αγάπης Αγίας Νάπας. Όσοι επιθυμούν να γίνουν δωρητές για τις εικόνες του τέμπλου μπορούν να αποταθούν στον κ. Μάριο Πέροικο 99637877.

3. Πρόσκληση
Προσκαλεῖσθε στήν Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία, πού θά τελεσθεῖ τό Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2025, στόν Μητροπολιτικό Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, προϊσταμένου τοῦ Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας καί Ἀμμοχώστου κ. Βασιλείου. Κατά τή διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας θά τελεσθοῦν, ἡ εἰς πρεσβύτερον χειροτονία τοῦ διακόνου Χαραλάμπους Χατζηανδρέα καί ἡ εἰς διάκονον χειροτονία τοῦ κ. Φιλίππου Ἕλληνα.

4. Κατά το μήνα Δεκέμβριο ο Εσπερινός αρχίζει στις 4:30μ.μ. Ο Όρθρος τις Κυριακές στις 6:30π.μ.-9:30π.μ. και τις καθημερινές 6:30π.μ.-8:30π.μ.

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μοντέλο διατροφής το Άγιο Όρος

Υπόδειγμα διατροφής παγκοσμίως είναι το πιάτο του Αγιορείτη μοναχού σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στους μοναχούς η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη παρουσιάζεται μικρότερη κατά 4,5 φορές από τον μέσο όρο ενώ δεν υπάρχουν καθόλου περιστατικά καρκίνου της κύστεως ο οποίος συνδέεται με το κάπνισμα και τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα.

Αντίστοιχα αποτελέσματα έδειξαν έρευνες που διεξήχθησαν σε Εσκιμώους, Ιάπωνες και στους ελληνικούς μουσουλμανικούς πληθυσμούς της δυτικής Θράκης οι οποίοι ακολουθούν παραδοσιακές συνήθειες στην παραγωγή και την καλλιέργεια των τροφίμων.

Πηγή: ΕΡΤ

Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: